SEGA cancelt uit het niets veelbelovende game

News
donderdag, 28 september 2023 om 15:30
gameplaytrailerstill01f1692820261
Games worden constant gecanceld, alleen weet het publiek er vaak niets van omdat de game nog niet was aangekondigd. Maar nu heeft SEGA een game geannuleerd waar we al van wisten. Bovendien leek het een veelbelovende game.
De game Hyenas is gecanceld door SEGA, zo laat het bedrijf weten in een nieuwe financiële update. SEGA heeft de projecten die het in ontwikkeling heeft bekeken en heroverwogen, omdat de winstgevendheid van de Europese markt tegenvalt. Dat heeft geleid tot het besluit om Hyenas te annuleren, samen met een aantal nog onaangekondigde games.
Hyenas was een extraction shooter, maar met een aantal twists. Niet de minste daarvan was de stijl van de game: waar veel extraction shooters realistisch zijn, gebruikte Hyenas juist opvallende kleurrijke designs. Ook was er een antizwaartekracht element, omdat de game zich afspeelde in de ruimte.

Hyenas leek de goede kant op te gaan

Wij hebben Hyenas al even mogen spelen op gamescom 2023 en waren toen best te spreken over de game. De game was makkelijk te leren, maar bood veel ruimte om beter te worden. Elk team had een realistische kans om te winnen, niet onbelangrijk in een game die speelt voor je plezier.
Hyenas werd gemaakt door Creative Assembly, een studio die niet bekend is om extraction shooters. De studio maakt al enige tijd voornamelijk Total War-games, waaronder Total War: Pharaoh, dat binnenkort verschijnt. Creative Assembly is ook verantwoordelijk voor het geliefde en doodenge Alien: Isolation.