Nu ook ontslagronde bij Nintendo in aanloop naar Switch 2

News
donderdag, 28 maart 2024 om 10:00
20211005 switcholed8f1633465772
Er zijn de laatste maanden veel ontslagrondes in de game-industrie. Bij Nintendo was er tot nu toe nog niets gebeurd, maar dat verandert nu ook. Veel testers worden ontslagen, al wordt een deel ook full-time aangenomen.
Nintendo of America (NoA) ontslaat een groot aantal uitzendkrachten die als game-tester werkten. Medewerkers vertellen Kotaku dat meer dan 100 mensen getroffen worden. Een deel van hen wordt juist aangenomen als full-time medewerker van NoA, maar het is onduidelijk hoeveel dat er zijn.
Veel ontslagrondes in de industrie zijn bezuinigingsmaatregelen, maar Nintendo zelf verklaart dat deze het gevolg is van veranderingen in hoe het testen van games werkt. De gang van zaken bij NoA moet nu beter op één lijn liggen met hoe het testen in andere regio’s werkt. De ontslagen werknemers krijgen ondersteuning van Nintendo en ontslagvergoedingen.

Nintendo game-testers zien dip in aanloop naar Switch 2

Volgens medewerkers is er momenteel een dip in hoeveel testwerk er is voor first-party games. Er zouden geen grote first-party titels in aantocht zijn en geen van de mensen waar Kotaku mee heeft gesproken had de Switch 2 in handen gehad. De Switch 2 moest naar verluidt eerst dit jaar uitkomen, maar zou zijn uitgesteld naar 2025 om een betere voorraad en sterkere line-up van launch games te kunnen verzorgen.
Het lijkt logisch dat de hoeveelheid games die getest moet worden weer toeneemt naarmate de Switch 2 dichterbij komt. Ontslagen werknemers weten niet waar Nintendo nu nog het personeel vandaan haalt om grote titels te testen. Nintendo of America laat zich niet uit over de status van het testproces.