Goed nieuws voor Verstappen: "Voor Japan hebben we geen zorgen"

News
donderdag, 28 maart 2024 om 13:00
max verstappen gp australie 2024 blijf1711008934
Max Verstappen viel uit tijdens de GP van Australië met remproblemen. Maar volgens Helmut Marko is dat geen probleem voor de eerstvolgende race in Japan.
Na twee jaar voelde Max Verstappen weer hoe het is om niet de eindstreep te halen in de Formule 1. Met een brandende rem kon de Nederlander maar aan drie rondes van de GP van Australië meedoen. Daardoor zijn Charles Leclerc en Sergio Perez Verstappen erg dicht genaderd in het kampioenschap.
Het is bovendien de vraag hoe het probleem is ontstaan. Red Bull Racing heeft sinds dit seizoen een nieuwe remleverancier in de vorm van Brembo, maar het bedrijf legt de schuld bij het team zelf.
Volgens Helmut Marko wordt de exacte oorzaak van de uitvalbeurt nog onderzocht door het team. Ondertussen heeft de adviseur ook goed nieuws voor Verstappen, zo laat hij weten tegenover Laola1.

“De rem van Max ging kapot, de exacte oorzaak wordt nog onderzocht. Maar het ligt niet aan de remklauw. Het is meer een montageprobleem, maar dat wordt gecontroleerd gedaan. Voor Japan heb ik geen enkele zorgen, dat is geen probleem.”

Statement van Verstappen in Japan?

De topman van Red Bull Racing kijkt bovendien om een andere reden optimistisch uit naar het volgende raceweekend. Marko stelt dat Suzuka ‘een powercircuit is dat bij ons past en Max is daar altijd geweldig’.
De twee voorgaande jaren wist Verstappen met overmacht te winnen in Japan. Met name in 2022 was hij dominant, waarin hij in de regen de concurrentie op 27 seconden achterstand zette in slechts 28 rondjes.