Samsung maakt One UI Watch software voor Galaxy-smartwatches bekend

News
woensdag, 30 juni 2021 om 9:00
smartwatchf1624981020
In een recente presentatie heeft Samsung een gloednieuw besturingssysteem voor Galaxy-smartwatches aangekondigd. De software draagt de naam One UI Watch. Het besturingssysteem moet ervoor zorgen dat Galaxy-smartwatches en smartphones beter met elkaar in verbinding staan.
Het gloednieuwe besturingssysteem werd aangekondigd tijdens een virtueel MWC evenement rondom Galaxy-apparaten. Samsung trad hier in detail over One UI Watch. Vorige maand werd al bekendgemaakt dat Samsung en Google aan een gloednieuw besturingssysteem voor smartwatches gingen werken. Deze software is daar een resultaat van. Het gloednieuwe besturingssysteem voor de Galaxy-smartwatches combineert Tizen en Wear OS, wat volgens Samsung voor een geheel nieuwe ervaring zorgt.
Met One UI Watch worden compatibele apps automatisch gesynchroniseerd tussen de smartphone en smartwatch. Wanneer je oproepen en berichten blokkeert op je smartwatch met One UI Watch, gebeurt dat automatisch ook op de mobiel.
Samsung komt ook met een nieuwe design tool voor wijzerplaten. Deze tool moet het voor Android-ontwikkelaars makkelijker maken om creatieve nieuwe wijzerplaten te maken. Dat moet de consument nog meer keuze geven bij het personaliseren van hun smartwatch.

One UI Watch komt naar de gloednieuwe Galaxy Watch

Hoewel er nog niet veel details naar buiten zijn gekomen over de nieuwste Galaxy Watch, weten we wel dat deze officieel aangekondigd wordt tijdens Samsungs Unpacked evenement later deze zomer. Deze smartwatch is de eerste waarop de nieuwe One UI Watch software gelijk geïnstalleerd is bij aankoop van het horloge. Of oudere modellen een update krijgen naar het nieuwe besturingssysteem, is nog onduidelijk.