'Google werkt aan Zoek Mijn-functie voor Android'

News
maandag, 21 juni 2021 om 13:00
black android smartphone 177707f1632149294
Volgens 9to5Google, werkt Google aan een functie waarbij elke kwijtgeraakte Android-telefoons weer terug te vinden zijn. Apple heeft dit systeem al een aantal jaar als de Zoek Mijn-app, maar nu lijkt ook Google hieraan mee te willen doen op haar eigen manier.
De functie van Google zou hetzelfde werken als de Zoek Mijn-app van Apple. In de app van Apple kunnen iOS-apparaten worden teruggevonden met behulp van Bluetoothsignalen, ook als het apparaat dat kwijt is uitstaat. Android-gebruikers kunnen ook al hun apparaten terugvinden, maar niet via Bluetoothsignalen, enkel via wifi of een datanetwerk. Daar wil Google nu dan verschil in brengen door ook de Bluetoothsignalen te gebruiken.
Het is nog niet bekend wat de nieuwe versie van de app allemaal gaat ondersteunen. Het kan namelijk zomaar zijn dat Google de strijd tegen Apple opschaalt en ook de functie ondersteunt om je koptelefoon, laptop of tablet terug te vinden in dezelfde app.

Broncode van de Google Play Services geeft het weg

Hoewel het nog niet bevestigd is dat de nieuwe app er werkelijk aan zit te komen, is de kans wel heel groot. In de broncode van de Google Play Services staat namelijk al het een en ander over de nieuwe app, met ook een nieuw icoontje die nog niet eerder gezien is.
Het nieuwe icoontje zou een app zijn genaamd ‘spot’, het is alleen nog niet duidelijk wat de nieuwe functie precies inhoudt. Voor meer informatie en een officiële aankondiging moeten we nog even wachten.

Populair Nieuws