'Samsung Galaxy S23 specs gelekt'

News
woensdag, 18 januari 2023 om 17:30
samsung galaxys22f1673952408
De officiële onthulling van de Samsung Galaxy S23 is pas over een paar weken. Maar veel marketingmateriaal is achter de schermen al klaar. Daardoor zijn de specs van de nieuwe smartphone nu gelekt.
De nieuwe smartphones van Samsung worden in februari onthuld. Maar er is al het nodige gelekt over bijvoorbeeld het design, dat een camera-eiland achterwege laat. Nu lijken ook de specs van de telefoon gelekt door zowel de Duitse site WinFuture en de Franse leaker billbil-kun (via The Verge).
Uit deze gelekte informatie is op te maken dat de Samsung Galaxy S23 Ultra inderdaad een 200 megapixel camera krijgt. Daarmee heeft hij vier camera’s, waarvan de overige drie een wat bescheidener aantal megapixels hebben. De standaard Galaxy S23 en de Galaxy S23 Plus houden het bij drie camera’s in totaal, waarbij de hoofdcamera 50 megapixel heeft.
Alle drie de telefoons hebben een OLED display, maar ze wisselen van formaat. Het standaard model is 6,1 inch, de Plus 6,6 en de Ultra 6,8. De twee goedkopere modellen beschikken over een 1080p scherm, terwijl de Ultra een resolutie van 1440p krijgt.

Wat zijn de interne specs van de Samsung Galaxy S23?

Wat betreft de binnenkant lijken twee geruchten bevestigd. Ten eerste spreekt deze informatie uit Frankrijk en Duitsland van een Snapdragon 8 gen 2 processor, in plaats van de mindere Exynos-chip die Samsung voorheen in Europa vaak gebruikte. Ook geruchten over grotere opslag lijken bevestigd: de Ultra is zelfs verkrijgbaar met 1TB aan intern geheugen.