'Samsung Galaxy S23 Ultra krijgt enorme camera-upgrade'

News
dinsdag, 17 januari 2023 om 21:00
samsung galaxys22f1673952408
De smartphones van Samsung zijn normaal al uitgerust met goede camera's. Maar het lijkt erop dat de aankomende Samsung Galaxy S23 Ultra een enorme camera-upgrade gaat krijgen.
De Samsung ISOCELL HP2 is een nieuwe 200-megapixel cameracensor die Samsung heeft aangekondigd, waarvan specificaties precies overeenkomen met wat er naar verluidt in de Galaxy S23 Ultra zit. Het is aangekondigd slechts enkele weken voordat de Galaxy S23 Ultra naar verwachting op 9 februari wordt onthuld.

Meer licht en details

Samsung produceert al jaren 200-megapixelsensoren. Maar die sensoren zijn nog niet opgenomen in een smartphone van het bedrijf. De Galaxy S22 Ultra van vorig jaar bevatte bijvoorbeeld een 108-megapixelsensor voor de hoofdcamera, de nieuwe sensor verdubbelt bijna de resolutie.
De ISOCELL HP2 sensor heeft een nieuwe manier om pixels te binnen, waardoor er meer licht en details opgevangen kunnen worden. Daardoor zullen foto's er nog veel scherper uit komen te zien en zal de camera waarschijnlijk ook beter om kunnen gaan met low-light situaties. De sensor ondersteunt ook filmen in 4K HDR met 60 fps.
Afgezien van ruwe specificaties, gebruikt de sensor een nieuwe technologie die Samsung 'Dual Vertical Transfer Gate' noemt, wat de sensor helpt om overbelichting te verminderen en betere kleuren te produceren in heldere omstandigheden. Ondertussen is hij bij weinig licht uitgerust met 'Super QPD' voor snellere autofocus.
Samsung zegt dat de nieuwe sensor al in de massaproductie is gegaan. Net op tijd voor de lancering van de aankomende smartphone.

Populair Nieuws