Hogwarts Legacy krijgt controversiële feature

News
woensdag, 18 januari 2023 om 18:00
hogwarts legacy desktopf1609859998
Het duurt niet lang meer voor je aan de slag kunt met Hogwarts Legacy. De game hoopt de droom van elke Harry Potter-fan in vervulling te laten gaan. Maar het blijkt dat sommige spelers mogelijk tegen problemen gaan aanlopen.
Hogwarts Legacy is al enigszins controversieel door de associatie met J.K. Rowling, maar het lijkt erop dat ook fans die de game wel gaan kopen straks tegen een probleem aan kunnen lopen. Net als veel games krijgt Hogwarts Legacy namelijk de nodige features om piraterij te voorkomen. Daarbij is alleen gekozen voor een weinig geliefde Digital Rights Management (DRM) software.
Op de Steam-pagina van Hogwarts Legacy is namelijk te lezen dat de game beveiligd is met Denuvo. Deze DRM-software is populair onder ontwikkelaars, maar weinig geliefd bij gamers. Denuvo kan namelijk voor allerlei problemen zorgen met een game.

Wat doet Denuvo met Hogwarts Legacy?

Een belangrijke reden waarom Denuvo controversieel is, is dat de software regelmatig via online verificatie controleert of jouw exemplaar van een game legitiem is. Dat betekent dat je zonder internetverbinding niet kunt spelen, ook als de game verder helemaal offline te spelen zou zijn. In het verleden is bovendien gebleken dat Denuvo de performance van een game negatief kan beïnvloeden, zelfs zo erg dat verschillende uitgevers de software uiteindelijk moesten verwijderen om hun game goed te laten draaien.
Of Denuvo ook roet in het eten gooit bij Hogwarts Legacy zullen we merken wanneer de game op 10 februari verschijnt voor PC, PS5 en Xbox Series X. Momenteel is Steam het enige platform waarop Denuvo vermeld staat, maar de software is er ook voor Switch. De Switch-versie van Hogwarts Legacy komt alleen pas in juli uit en er is nog niets bekend over het eventuele gebruik van Denuvo.

Populair Nieuws