The Callisto Protocol verslagen door Mario Kart en Minecraft

News
woensdag, 18 januari 2023 om 17:00
callisto protocol review 2f1669909815
Eén van de grootste releases in december was The Callisto Protocol. Maar de verkoopcijfers van de nieuwe game vallen behoorlijk tegen. De titel is zelfs verslagen door oude games als Mario Kart en Minecraft.
Liefhebbers van Dead Space werden afgelopen jaar verwend. De remake van de originele Dead Space werd namelijk aangekondigd, die later deze maand zal verschijnen, maar ook Striking Distance Studios kwam met haar eerste game. De studio is opgericht door Glen Schofield, de co-creator van de Dead Space-franchise.
De verwachting was dan ook dat The Callisto Protocol het goed zou gaan doen, ondanks dat het de eerste game is van een nieuwe studio. Maar de verkoopcijfers van The Callisto Protocol vallen behoorlijk tegen. Volgens MK-Odyssey heeft het maar liefst 149 miljoen euro gekost om de game te maken en de opbrengst komt daar nog niet van in de buurt.
Dat wordt ook duidelijk door de cijfers van de NPD Group, het bedrijf dat verkopen van games in de Verenigde Staten in de gaten houdt, zo meldt IGN. Voor december is The Callisto Protocol pas op de zeventiende plaats terug te vinden op het gebied van sales. Op de PlayStation-lijst haalt de game net de tiende plek, terwijl hij helemaal niet is terug te vinden in de top 10 van Xbox games.

Oude games vaker verkocht dan The Callisto Protocol

Dat een nieuwe IP niet meteen bovenaan de lijst met verkopen staat is niet heel erg vreemd, gezien de blijvende verkopen van grote titels als Call of Duty Modern Warfare 2 en Elden Ring. Maar The Callisto Procol werd in december ook verslagen door games die ondertussen al vele jaren oud zijn.
In de Verenigde Staten zijn namelijk Mario Kart 8 Deluxe, Minecraft en Super Smash. Bros Ultimate vaker over de toonbank gegaan. Geen best debuut voor een game die ook nog eens op vijf verschillende platformen is uitgekomen.

Populair Nieuws