Russo Brothers stoppen mogelijk met Marvel films door Black Widow-rechtszaak

News
maandag, 06 september 2021 om 13:00
Black Widow had een grote viering moeten worden van Scarlett Johansson’s Marvel personage, maar de release is uitgelopen op een grote ruzie en rechtszaak. Mogelijk gaan de Russo Brothers daardoor ook stoppen met het maken van Marvel films.
De release van Black Widow is niet zo’n feestje geworden als Disney had gehoopt. De mediagigant heeft namelijk besloten om de film niet alleen in de bioscoop uit te brengen, maar ook op Disney+. Dat ging blijkbaar tegen het contract van Scarlett Johansson in, waardoor de actrice een rechtszaak heeft aangespannen.
Mogelijk kan die kwestie ook nog grotere gevolgen hebben. The Wall Street Journal meldt namelijk dat de Russo Brothers en Disney ‘een impasse hebben bereikt’ in de onderhandelingen voor een nieuwe film het MCU. De reden daarvoor is de ruzie tussen Scarlett Johansson en Disney. Het duo vraagt zich af hoe een nieuwe Marvel film uitgebracht zal worden en hoe ze daarvoor zullen worden betaald.
Disney wil graag door met de Russo Brothers, omdat de twee regisseurs verantwoordelijk zijn geweest voor de meest populaire en succesvolle Marvel films. Zo hebben de twee Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame geregisseerd.

Beschamend gedrag van Disney

De regisseurs zullen waarschijnlijk niet alleen twijfels hebben over hoe Disney naar verluidt is omgesprongen met het contract van Scarlett Johansson, maar ook over de afhandeling daarna. Nadat de actrice namelijk claimde te weinig betaald te worden, ging de mediagigant in de aanval. Zo zou Johansson ‘minachting’ hebben voor het coronavirus en had ze al genoeg geld verdiend met de MCU films.
Die reactie kon op veel kritiek rekenen, waaronder die van Kevin Feige, de grote baas van het MCU. Feige schaamt zich voor de manier waarop Disney omgaat met de hele situatie.