Eerste details Battlefield Mobile bekendgemaakt door EA

News
maandag, 06 september 2021 om 12:30
battlefield mobile headerf1630920514
Niet alleen Battlefield 2042 is in aantocht, er komt ook een mobiele game. EA heeft nu alvast de eerste details van Battlefield Mobile onthuld.
De Battlefield-franchise is enorm populair en EA zal dan ook weer een flink aantal verkopen verwachten voor het aankomende Battlefield 2042. De uitgever wil alleen op meer dan alleen de console- en PC-spelers insteken en komt daarom ook met het free-to-play Battlefield Mobile, een aparte game voor iOS en Android.
De titel verscheen vorige week plotseling in de Google Play Store, maar spelers konden de game nog niet downloaden. EA heeft nu alvast wat meer informatie vrijgegeven over Battlefield Mobile. Zo moet het een titel worden die typisch Battlefield is, met grootschalige vuurgevechten en omgevingen die kunnen worden vernietigd.
Spelers kunnen voor de veldslagen kiezen uit vier verschillende classes, de Assault, Medic, Support en Recon. Net zoals in de ‘normale’ Battlefield games. Zoals we van mobile games verwachten in de titel gratis te spelen, maar zijn er ook micro-transacties aanwezig, waaronder een Battle Pass.

Wanneer komt Battlefield Mobile uit?

Hoewel Battlefield Mobile door EA nu al in de Google Play Store is gezet, betekent dat niet meteen dat we al snel de titel kunnen spelen. Volgens de uitgever wordt er in de herfst namelijk eerst nog een beta gehouden, exclusief voor inwoners van de Filipijnen en Indonesië. Vervolgens zal de wereldwijde release plaatsvinden ergens in 2022. Nog even geduld hebben dus.