Disney claimt dat Scarlett Johansson 'minachting' heeft voor corona

News
maandag, 02 augustus 2021 om 11:45
black widow disney plusf1699962789
Disney is zacht gezegd niet blij met de aanklacht van Scarlett Johansson na de release van Black Widow. De actrice vindt dat haar contract is geschonden, maar Disney claimt nu dat Johansson ‘minachting’ heeft voor het coronavirus.
Nadat ze veel rollen heeft gespeeld in The Avengers-films, heeft Scarlett Johansson met de release van Black Widow eindelijk nog een eigen film gekregen in het Marvel Cinematic Universe. De film zou een feestje moeten zijn voor Johansson en Disney, maar het is nu uitgelopen op een hard gevecht met verwijten over en weer.
Vorige week heeft Scarlett Johansson namelijk Disney aangeklaagd over de release van Black Widow. De film is namelijk in de bioscopen verschenen, maar ook op streamingdienst Disney+ met premier access. De actrice krijgt volgens haar contract een percentage van de opbrengst in de bioscoop, maar niet op Disney+. Dat gaat volgens haar tegen de afspraken in en geldt dus als contractbreuk.
Disney reageert nu op de aanklacht door haar opbrengst van de film te onthullen - een slordige 20 miljoen dollar - en verwijst de actrice dat ze een ‘harteloze minachting’ toont voor het coronavirus. Enkel een release in de bioscopen zou volgens de mediagigant niet verantwoordelijk zijn. Disney claimt daarnaast ook dat het zich volledig heeft gehouden aan het contract van Johansson. Dat meldt Deadline.

Agent Scarlett Johansson slaat terug

De reactie van Disney is ondertussen weer niet in goede aard aangekomen bij het kamp van Scarlett Johansson. De agent van de actrice, Bryan Lourd, vindt de reactie van het bedrijf een ‘aanval op haar karakter’, om haar ongevoelig te laten lijken voor de pandemie, wat volgens de agent niet zo is. Daarnaast is het melden van haar salaris volgens Lourd hypocriet, omdat Disney miljarden heeft verdiend aan de films met Johansson erin.
De agent claimt daarnaast ook dat Disney met opzet de omzet en winst naar de Disney+-kant van het bedrijf heeft gestuurd, om de artistieke en financiële partners uit de formule te laten. Het is duidelijk dat deze kwestie nog een lang staartje zal krijgen.

Populair Nieuws