‘Rockstar plaatst enorm veel vacatures voor GTA 6’

News
donderdag, 21 juli 2022 om 10:17
gta 6f1658229727
Het lijkt erop dat Rockstar serieus de schouders onder GTA 6 wil gaan zetten. Er zijn in korte tijd namelijk enorm veel vacatures geplaatst door de studio. Dat valt samen met een besluit van de studio om zich volledig op de nieuwe Grand Theft Auto te storten.
Wie graag bij een game-ontwikkelaar wil werken heeft aardig wat kansen bij Rockstar. De studio heeft namelijk enorm veel vacatures openstaan. Op de site van de studio staat een lange lijst en ook op vacaturesite Hitmarker staan 196 open posities (volgens PC Gamer waren het er niet al te lang geleden zelfs 226).
Alle vacatures op Hitmarker zijn bovendien in de afgelopen maand geplaatst. Het lijkt er dus op dat Rockstar bezig is om een groter team op te bouwen dan er op dit moment is. Aangezien we de laatste tijd vaak hebben gehoord dat de focus van het bedrijf helemaal op GTA 6 ligt, is het aannemelijk dat veel van deze potentiële werknemers specifiek voor deze game worden aangenomen (al is er ook een aantal vacatures dat om GTA Online draait).
Het is niet bevestigd dat al deze vacatures voor GTA zijn, maar erg aannemelijk dat er momenteel veel werk in iets anders gestoken wordt, is het niet. De studio heeft al in geen tijden iets uitgebracht dat geen GTA of Red Dead was en onlangs zou het zelfs in die franchises van alles op de plank hebben gelegd om meer mensen op GTA 6 te kunnen zetten. Dan is het niet erg aannemelijk dat dat nu alweer anders is.

Wat weten we over GTA 6?

Rockstar houdt vrijwel alles over de nieuwe Grand Theft Auto nog geheim, maar toch komt er hier en daar wat naar buiten. Insider Jason Schreier beweert bijvoorbeeld dat de game niet hetzelfe trucje gaat doen met de hoofdpersonen als GTA 5. Dat zou kunnen betekenen dat een eerder gerucht over de setting en hoofdpersonen van de game klopt.

Populair Nieuws