‘Dit gaat GTA 6 anders doen dan GTA 5’

News
dinsdag, 19 juli 2022 om 14:30
gta 6f1578901731
Sinds Rockstar officieel bekend heeft gemaakt dat GTA 6 in ontwikkeling is, draait de geruchtenmolen over die game weer op volle toeren. Ook nu lijkt er weer iets bekend over de game. Als het om de hoofdpersonen gaat hoeven we namelijk niet te verwachten dat Rockstar hetzelfde doet als in GTA 5.
In GTA 5 kon je drie hoofdpersonen besturen die allemaal een belangrijke rol hadden in het verhaal. Maar op een wat omslachtige manier is nu via de bekende insider Jason Schreier duidelijk geworden dat GTA 6 dit niet gaat doen. Hoeveel hoofdpersonen de game wel krijgt, laat Schreier in het midden.
Het onderwerp kwam ter sprake nadat iemand een (inmiddels verwijderde) post plaatste op Reddit met allerlei details over de game. Schreier was meteen sceptisch en maakte dat duidelijk in de reacties. Andere gebruikers vroegen hem al snel of hij wel iets wist.
Schreier kwam voornamelijk met redenen waarom het originele lek niet echt kon zijn. Hoofdreden was dat niemand momenteel zoveel weet over GTA 6 als in de originele post beweerd werd, maar daarnaast zou ook het aantal hoofdpersonen dat genoemd werd niet kloppen. Op de vraag hoeveel hoofdpersonen de game volgens Schreier zou krijgen antwoordde hij alleen dat het er geen drie zouden zijn zoals in GTA 5.
gta 6f1658229727

Hoeveel hoofdpersonen krijgt GTA 6?

Hoewel Schreier verder niet in detail wilde treden, lijkt het mogelijk dat we al iets weten over de hoofdpersonen van GTA 6. Een bekende Rockstar-insider beweerde onlangs namelijk dat de game draait om een tweeling die in hun jeugd is gescheiden en elkaar na twintig jaar weer treft, maar dan aan tegengestelde kanten van het rechtssysteem. Dat gerucht maakte niet duidelijk of beide helften van de tweeling speelbaar zouden zijn.
Het kan nog wel even duren voordat we officieel iets weten over de hoofdpersonen van GTA 6. Naar verluidt komt de game namelijk pas in 2024 of 2025 uit. Dit ondanks het feit dat Rockstar heel wat op de plank heeft gelegd om meer mensen op GTA 6 te kunnen zetten.