‘GTA 6 engine is zijn tijd ver vooruit’

News
maandag, 25 april 2022 om 13:00
gta 6f1626425209
Eerder dit jaar bevestigde Rockstar eindelijk dat er gewerkt wordt aan GTA 6. Veel had de ontwikkelaar nog niet te melden over de game, maar de geruchtenmolen is alweer flink aan het draaien. Nu heeft een insider informatie over de engine waarin de game gemaakt wordt.
Volgens Chris Klippel, oprichter van Rockstar Magazine, wordt GTA 6 gemaakt in een een vernieuwde engine. De Rockstar Advanced Game Engine (RAGE), waar de meeste Rockstar-titels in gemaakt worden, zou bijgewerkt zijn naar een nieuwe versie. GTA 6 wordt gemaakt in deze RAGE 9-engine, die volgens Klippel erg indrukwekkend is.

RAGE 9 moet spectaculair worden

Een volger van Klippel vraagt hoe de nieuwe engine zich verhoudt tot Unreal Engine, waarvan de vijfde versie onlangs is onthuld. Klippel wil daar niet al te ver op ingaan aangezien hij RAGE 9 nog niet met eigen ogen heeft gezien. Wel heeft hij gehoord dat het Rockstars doel is om een betere engine te maken dan Unreal.
Of de nieuwe engine van Rockstar echt zo indrukwekkend is, gaan we misschien relatief snel al zien. Volgens eerdere geruchten zou er namelijk dit jaar nog een trailer voor GTA 6 kunnen verschijnen. De ontwikkeling van de game zou bovendien op een punt zijn beland waarop verdere ontwikkeling een stuk sneller kan.

Populair Nieuws