Rockstar bevestigt ontwikkeling van GTA 6

News
vrijdag, 04 februari 2022 om 20:30
gta v main charactersf1623854617
Na enorm veel geruchten en vele teleurstellingen is het eindelijk zover. Het moment waarop door velen al heel lang naar uitkijken: Rockstar Games heeft bevestigd dat GTA 6 in ontwikkeling is.
De aankondiging gebeurde op een typische Rockstar manier: niet met een grote aaankondiging op een beurs of tijdens een State of Play of andere grote conferentie: nee, Rockstar koos voor een eenvoudige tweet op haar Twitter-account op een vrijdagavond.

Grand Theft Auto 6 aangekondigd

In de tweet wordt eigenlijk heel weinig bekendgemaakt, behalve het feit dat er echt actief gewerkt wordt aan een nieuw deel in de immens populaire serie. De aankondiging komt op een mooi moment: Komende maand wordt de remaster van GTA 5 voor PlayStation 5 en Xbox Series X/S uitgebracht.
De eerste geruchten over de ontwikkeling van GTA 6 stammen al uit 2015, toen al gedacht werd dat er aan de game gewerkt zou worden, toen nog onder de naam 'Project Ludendorff'. Ook in de jaren daarna kwamen er steeds signalen dat er toch echt aan de game gewerkt zou worden, onder anderen door het verschijnen van de game op een CV in 2017, maar blijken ook grappenmakers gebruik te maken van de hype rond GTA.
Ondertussen bleef GTA 5 enorm goed verkopen en is ook GTA Online onverminderd populair, waardoor velen zelfs twijfelden of er ooit nog wel een GTA 6 zou verschijnen. Rockstar zelf heeft aan die twijfel nu dus een einde gemaakt. Wanneer we GTA 6 dan echt kunnen spelen is nog onduidelijk. Rockstar heeft zelfs niet aangegeven hoe ver ze in de ontwikkeling zijn.
Afwachten dus!

Populair Nieuws