‘GTA 6 ontwikkeling komt op stoom’

News
maandag, 14 maart 2022 om 13:00
gta 6f1658229727
Eerder dit jaar werd na eindeloze geruchten eindelijk de ontwikkeling van GTA 6 officieel bevestigd. Helaas werd er toen niet direct iets getoond. Maar het lijkt erop dat de ontwikkeling goed loopt, als we Chris Klippel van Rockstar Magazine mogen geloven.
De ontwikkeling van een game heeft een aantal belangrijke mijlpalen. Volgens Chris Klippel, oprichter van Rockstar Magazine, heeft GTA 6 nu een dergelijke mijlpaal behaald. Wat voor mijlpaal het precies is, laat Klippel niet weten, maar de ontwikkeling intern bij Rockstar zou na het halen van deze mijlpaal een stukje sneller moeten lopen.
Klippel gelooft zelfs dat een volwaardige onthulling van de game later dit jaar mogelijk is. Die inschatting komt overeen met een eerder gerucht van Rockstar Insider Tez2. Het lijkt dus steeds waarschijnlijker dat we dit jaar eindelijk beelden van een nieuwe GTA-game gaan zien.

Wanneer wordt de GTA 6 release verwacht?

Ondanks dat de ontwikkeling goed loopt lijkt het er niet op dat we GTA 6 snel in handen hebben. Klippel verwacht niet dat we de game kunnen spelen vóór eind 2024. Dat is dus nog een eindje weg, maar er is toch wat meer uitzicht op de game dan voorheen.
In de tussentijd kunnen we weer aan de gang met GTA 5. Deze game verschijnt op 15 maart namelijk op PS5 en Xbox Series X/S. Je kunt deze upgrade zelfs vrij goedkoop scoren, maar dan moet je er wel snel bij zijn.