Resident Evil 8 neemt inspiratie uit Resident Evil 4

News
dinsdag, 16 februari 2021 om 7:30
resident evil villagef1610958109
Dat Resident Evil Village veel aandacht krijgt is voor niemand meer een verrassing. Dat het inspiratie oppakt van een van de beste games uit de franchise, kan dat alleen wél zijn. Door dit nieuws kunnen we er bijna zeker van zijn dat Resident Evil 8, een goede, maar vooral enge, game kan gaan worden.
In een interview voor het Playstation Official Magazine heeft producer Peter Fabiano bevestigd dat Resident Evil: Village veel inspiratie haalt uit Resident Evil 4. Dat was een van de beste uit de franchise. Hij heeft ook een paar hints gegeven over Lady Dimitrescu en haar dochters, en geeft ook nog eens hoge verwachtingen voor de volgende Resident Evil-game.

Inspiratie uit RE 4

Resident Evil Village zal veel gelijkenis hebben met Resident Evil 4. Zo heb je de hele setting van het Europese landelijke dorp en de ontvoering van de dochter van een personage als aandrijving voor het verhaal. Verder dan dat weten we in principe niet wat er nog meer gelijk kan zijn. Wat wel al duidelijk is, is dat het team achter Village enorm veel energie heeft gestoken in het creëren van een authentiek gevoel. Er zullen ook genoeg verrassingen zijn om je scherp te houden en er is een goed balans tussen vechten, verkennen en puzzels.
Aan het einde van het maken van Resident Evil Biohazard, raakten de makers zo gehecht aan Ethan als personage, dat ze niet anders konden dan nog een vervolg maken. Ze wilden spelers nog een keer een verhaal laten ervaren door de ogen van Ethan Winters. Dit hielp het team ook enorm met een juiste doelstelling voor de game en gaf veel mogelijkheid voor unieke ervaringen in de Resident Evil franchise.
resident evil villagef1611649683

Lady Dimitrescu

Een van de meest favoriete personages, Lady Dimitrescu, is tot nu toe nog een beetje een vraagstuk. Of ze nou werkelijk een vampierachtige is, of een heel ander wezen is nog onbekend en dat zal ook zo blijven tot de game uitkomt. Wel wordt er natuurlijk rekening gehouden met wat past in de hele Resident Evil geschiedenis en wereld. Dimitrescu en haar drie dochters zullen dus ongetwijfeld iets uitermate bovennatuurlijks en vreemds hebben, naast gigantisch groot te zijn dan.
Resident Evil Village zal verschijnen op Xbox One, Xbox Series X/S Playstation 4, Playstation 5 en PC op 7 mei 2021.