Call of Duty Black Ops Cold War gaat friendly fire harder straffen

News
dinsdag, 16 februari 2021 om 7:00
call of duty black ops cold war wapensf1605171087
Call of Duty Black Ops Cold War heeft recent een competitieve modus erbij gekregen in de vorm van League Play. Om een eerlijke match te garanderen gaat ontwikkelaar Treyarch vanaf nu ook friendly fire harder straffen.
We hebben het waarschijnlijk allemaal wel een keer meegemaakt. Je start je favoriete shooter op, springt in een potje en zit er helemaal klaar voor om een goede score neer te zetten of je test een nieuw wapen uit. En precies wanneer de match van start gaat word je van achteren neergeschoten door je teamgenoot, die vervolgens ook de rest van het team de dood in jaagt. Gewoon, omdat het kan.
Dat is bij een casual potje al bloedirritant, maar helemaal wanneer het om competitieve, ranked wedstrijden gaat. Omdat Call of Duty Black Ops Cold War er recent zo’n modus heeft bijgekregen met League Play - waarin friendly fire automatisch aan staat - heeft Treyarch besloten om harder in te gaan grijpen tegen friendly fire. Dat is duidelijk gemaakt in de patch notes van de update die dit weekend is gelanceerd.

Wat worden de straffen voor friendly fire?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je vanuit een reflex een paar kogel lost op je teamgenoot. Daarom heeft Treyarch niet besloten om spelers meteen te kicken wanneer ze zich schuldig maken aan het vergrijp. Wanneer een speler alleen twee keer een teamgenoot heeft gedood, dan zal voortaan alle schade die de speler vervolgens doet via friendly fire naar zichzelf worden teruggekaatst. Als de speler vervolgens nog twee keer probeert om een teamgenoot te doden, dan zal de diegene uit het potje worden geschopt.
Naast de aanpassing aan friendly fire zal de update voor Call of Duty Black Ops Cold War ook een aantal bugs oplossen. Dat is nodig ook, want de game wordt al sinds release getergd door vervelende bugs.

Populair Nieuws