Releasedatum live-action Resident Evil serie van Netflix bekendgemaakt

News
vrijdag, 18 maart 2022 om 12:00
resident evil village cabrasf1621350609
Goed nieuws voor zombie-liefhebbers. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt wanneer we de live-action serie van Resident Evil op de streamingdienst kunnen verwachten.
Het is al een tijdje bekend dat Netflix werkt aan een live-action serie van de bekende horror-reeks Resident Evil, maar veel informatie is er nog niet over bekend. Zo heeft de streamingdienst stijf de lippen op elkaar gehouden wanneer we de release van de serie kunnen verwachten. Dat is nu gelukkig verandering in gekomen.
Via Twitter heeft Netflix namelijk bekendgemaakt dat de Resident Evil serie op 14 juli in premiere zal gaan. Het streamingbedrijf heeft daarnaast bekendgemaakt dat het eerste seizoen van de serie acht afleveringen zal krijgen van een uur lang.
Fans van de reeks hoeven overigens niet uit te kijken naar een hervertelling van één van de games of de verschijning van bekende personages. De Resident Evil serie zal namelijk een eigen verhaal gaan vertellen met nieuwe personages, die gespeeld gaan worden door onder andere Lance Reddick en Ella Balinska.

Meer game-verfilmingen op komst

De Resident Evil serie is niet de enige show gebaseerd op een game die we kunnen verwachten. Zo werkt HBO aan een serie over The Last of Us, is Netflix gekomen met Arcane over een aantal League of Legends-personages, komt Paramount met een show over Halo en wordt er naar verluidt ook nog gewerkt aan een God of War serie. Genoeg om naar uit te kijken dus voor game-liefhebbers!