Hogwarts Legacy komt ook naar de Nintendo Switch

News
vrijdag, 18 maart 2022 om 12:30
hogwarts legacy screenf1674732515
Sony pakte gisteren groot uit met de State of Play rond Hogwarts Legacy, maar op de achtergrond was er ook groot nieuws voor Nintendo gamers. Ook op de Nintendo Switch kunnen we binnenkort leren toveren!
De nieuwe State of Play van Sony gaf ons veel nieuw inzicht in wat we mogen verwachten van de nieuwe game in de Harry Potter Wizarding World. In Hogwarts Legacy bezoeken we als nieuwe leerling de befaamde tovenaarsschool, maar dan aan het einde van de 19de eeuw. Hogwarts Legacy is een open-world, single-player, action RPG. Wie de beelden van Hogwarts Legacy bekijkt verwacht dat de game toch minimaal de kracht van een PS4 of Xbox One nodig zal hebben. Op de website van de game is alleen positief nieuws te vinden voor Nintendo gamers: de game staat niet alleen gepland voor PlayStation 4, 5, Xbox Series X/S, Xbox One en PC, maar ook voor de Nintendo Switch!

Er is nog niets gemeld over welke trade-offs er nodig zijn om de game op de Switch draaiende te krijgen, maar de kans is groot dat de game als cloud-game beschikbaar zal komen. Op die manier kan de game in volle glorie gespeeld worden zonder dat de hardware van de Switch een bottleneck gaat vormen. Nadeel hiervan is weer dat de Switch over een stabiele internetverbinding zal moeten beschikken, wat onderweg spelen lastiger zou maken. Wellicht besluit ontwikkelaar Avalanche Software om de game toch van een echte port te voorzien. In dat geval zijn we benieuwd welke afwegingen daarbij gemaakt zullen worden.

Geen Harry Potter in Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy speelt zich af in de jaren 1800. Dat is dus ver voor de tijd waarin Harry Hogwarts bezocht. Harry zullen we dus niet tegenkomen in de game, maar de tradities en gebruiken die we zo goed kennen uit de boeken en films zullen zeker ook in de game zitten. Het verhaal dat we voorgeschoteld krijgen zal prima passen in de wereld die gecreëerd is door J.K. Rowling. Haar invloed op de game is alleen beperkt.
Avalanche Software geeft op hun website aan dat Rowling weliswaar goedkeuring gegeven heeft, maar dat het geen nieuw origineel verhaal van haar hand betreft. Zowel Hogwarts Legacy als overige Potterverse games van de hand van Warner Bros. Games worden gemaakt onder de vlag van Portkey Games. Ook Warner Bros. benadrukt dat de games weliswaar geïnspireerd zijn op de Harry Potter boeken en film, maar dat de invloed van Rowling beperkt zijn. Of dit te maken heeft met de controverse rond de uitspraken van Rowling is niet bekend.
Hogwarts Legacy staat gepland voor holiday 2022, wat betekent dat we de game net voor de feestdagen mogen verwachten op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One consoles, PC en dus ook op de Nintendo Switch.