‘Daredevil MCU-serie in productie voor Disney+’

News
vrijdag, 18 maart 2022 om 11:15
daredevilf1583494075
Er is de laatste tijd veel te doen om de Marvel-helden die hun eigen Netflix-serie hadden. Vooral Daredevil staat in de belangstelling nadat hij kort te zien was in Spider-Man: No Way Home. Nu lijkt het erop dat hij een verdere intrede in het MCU gaat maken in een eigen Disney+-serie.
In de laatste editie van Production Weekly, een blad voor filmprofessionals over films en series die in productie zijn, staat te lezen dat 'Daredevil Reboot' in ontwikkeling is. Er wordt gesproken van een Disney+ serie die geproduceerd wordt door MCU-baas Kevin Feige en Chris Gary. Er wordt niet gemeld wanneer de serie in productie gaat.
Er wordt ook een kleine samenvatting gegeven die overeenkomt met de Netlfix-serie. Dat hoeft niet te betekenen dat dit een voortzetting wordt van die serie. Het kan ook betekenen dat de nieuwe serie gewoon veel overeenkomsten gaat hebben met de Netflix-serie. Dat zou ook niet zo gek zijn, aangezien ze beide over hetzelfde personage gaan.

Hoe komt Daredevil naar het MCU?

Het is nog gissen op wat voor manier Daredevil in het MCU gaat passen. Er waren eerder al berichten dat Daredevil veel voorbij gaat komen in toekomstige MCU-projecten, veel gerelateerde personages zijn ook al voorbij gekomen. Maar tot dusver is het nog onduidelijk of dit precies dezelfde Daredevil is die we kennen van Netflix, of dat zijn nieuwe verhaal losstaat van de eerdere serie.
Dan is er natuurlijk ook de mogelijkheid dat er zowel de oude als een nieuwe versie van Daredevil deel worden van het MCU. Het multiverse is immers open en een belangrijk onderdeel van meerdere toekomstige films, waaronder Doctor Strange 2.
Wie nu alvast Daredevil wil zien kan terecht bij Disney+. Alle Netflix series werden onlangs van Netflix verwijderd, maar zijn sinds een paar dagen ondergebracht bij Disney+.