Live-action Resident Evil serie komt naar Netflix

News
vrijdag, 28 augustus 2020 om 11:00
resident evilf1615910709
Netflix komt steeds vaker met series die gebaseerd zijn op populaire game franchises. Denk daarbij aan Castlevania, The Witcher en daar kunnen we nu ook Resident Evil bij optellen. De streamingdienst bevestigd namelijk dat de serie eraan zit te komen.
Er ging al langere tijd geruchten, maar de kogel is nu echt door de kerk: Netflix is bezig met een Resident Evil serie. Dat laat de streamingdienst weten door middel van een tweet. De live-action series zal zich gaan richten op twee verschillende tijdlijnen en vertelt een origineel verhaal. Verwacht dus geen simpele hervertelling van de games of één van de vele films die gemaakt zijn over Resident Evil.
In de eerste tijdlijn zullen kijkers de 14-jarige zussen Jade en Billie Wesker volgen - waarschijnlijk dochters van de beruchte antagonist Albert Wesker. Zij worden verhuisd naar New Raccoon City, een stad die wordt gecontroleerd door de Umbrella Corporation. Niet veel later zullen ze zich realiseren dat hun vader ‘donkere geheimen verhuld’.
De andere tijdlijn van de Resident Evil serie speelt zich zestien jaar later af. De aarde is ondertussen verwoest door het bekende T-Virus, dat slachtoffers verandert in hersenloze zombies. De focus zal in die tijdlijn liggen op Jade en een handjevol andere overlevenden, die moeten zien te overleven in een wereld vol met miljarden zombies.

Nog geen cast of releasedatum bekend

Netflix heeft naast het plot ook bekendgemaakt dat Andrew Dabb zal gaat optreden als de showrunner. Dabb heeft eerder gewerkt als schrijver en executive producer aan de serie Supernatural. Bronwen Hughes - bekend van onder andere Breaking Bad en The Walking Dead - zal de eerste twee afleveringen gaan regisseren.
Voor de rest is er nog weinig bekend over de Resident Evil serie. Zo zijn er nog geen castleden uit de doeken gedaan en heeft Netflix ook nog niks gedeeld over een releasedatum.

Populair Nieuws