Eerste Pokémon Sword en Shield DLC komt over twee weken eindelijk uit

News
woensdag, 03 juni 2020 om 10:15
isle of armorf1591169535
Nintendo heeft de releasedatum voor de eerste Pokémon Sword en Shield DLC bekendgemaakt. Fans van de serie kunnen over twee weken in de eerste uitbreiding duiken. Later dit jaar volgt nog een tweede uitbreidingspakket.

Pokémon Sword en Shield DLC release is 17 juni

In een nieuwe trailer heeft Nintendo de release voor de eerste DLC van Pokémon Sword en Shield onthuld. Isle of Armor, zoals de uitbreiding heet, is vanaf 17 juni te spelen voor iedereen die de uitbreidingspas van 30 euro voor één van de games heeft aangeschaft. De DLC is niet los verkrijgbaar in de eShop van de Nintendo Switch.
In Isle of Armor reis je als Pokémon trainer naar een gloednieuw gebied binnen de Galar regio. Zoals de titel al suggereert speelt de eerste uitbreiding zich op een eiland af, met tal van stranden, bossen en grotten om te verkennen. Verder is er een dojo op het eiland te vinden waar trainer Mustard je helpt om jou en jouw Pokémon nog sterker te maken. In de trailer krijg je alvast een voorproefje van alle nieuwe content.

DLC bevat een nieuw gebied en nieuwe Pokémon

Naast een nieuw gebied om te verkennen, introduceert de Isle of Armor uitbreiding ook een reeks nieuwe Pokémon om in de games te vangen. Zo kun je binnenkort onder andere Squirtle, Bulbasaur, Horsea en Magnemite aan je collectie toevoegen. In totaal kun je zo'n 200 nieuwe Pokémon verwachten met de komst van de DLC. Ook krijgen meerdere Pokémon een speciale Gigantimax-vorm, een gigantische vorm van een Pokémon die in de Sword en Shield games is geïntroduceerd.
Pokémon Sword en Shield zijn sinds 15 november verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Het nieuwste avontuur in de Galar regio is geïnspireerd op het Engelse landschap en is een regelrecht succes. Met een 9,0 in de review vinden wij de game ook zeker de moeite waard. Naast de Isle of Armor DLC komt er eind dit jaar ook nog een tweede uitbreiding uit: The Crown Tundra. Die uitbreiding focust zich op een bergachtig sneeuwgebied met bijbehorende nieuwe Pokémon.

Populair Nieuws