'Release Dragon Age Dreadwolf blijft intern uitgesteld worden'

News
vrijdag, 25 augustus 2023 om 15:30
dragon age dreadwolff1683800695
Fans wachten al een lange tijd op een nieuwe Dragon Age. BioWare is momenteel druk bezig met Dragon Age Dreadwolf, maar naar verluidt blijft de release intern steeds uitgesteld worden.
Sinds Dragon Age Origins uit 2009 is de reeks zeer geliefd bij RPG-fans. Het is alleen alweer een lange tijd geleden dat het meest recente deel is uitgekomen. Dragon Age Inquisition verscheen namelijk in 2014 en sindsdien hebben we alleen een Dragon Age anime-serie voorbij zien komen op Netflix.
BioWare is wel hard bezig met een nieuw deel in de reeks, waarbij er vorig jaar een officiële titel aan de game is gegeven. De ontwikkeling van het zogeheten Dragon Age Dreadwolf verloopt alleen niet bepaald soepel. Zo zijn er meerdere belangrijke mensen opgestapt, waaronder de Senior Creative Director.
Volgens Jeff Grubb wordt de releasedatum van Dragon Age Dreadwolf intern ook constant uitgesteld. Dat zegt hij in een video van Giant Bomb. Van interne bronnen heeft hij gehoord dat het plan eigenlijk was om de game uit te brengen in september 2023, maar dat intern de release eerder is verplaatst naar maart 2024 en nu voor de zomer van 2024 is gepland. Volgens Grubb is het ook erg waarschijnlijk dat de release nog verder wordt uitgesteld, mogelijk zelfs naar 2025.

Ontslagen bij BioWare

De reden voor het verdere uitstel zijn de recente ontwikkelingen bij BioWare. De studio ontsloeg eerder al een grote groep werknemers, maar dat was omdat Star Wars: The Old Republic werd verplaatst naar een andere ontwikkelaar.
Deze week heeft BioWare aangekondigd dat er nog eens vijftig mensen worden ontslagen, waaronder werknemers die bezig zijn met Dragon Age Dreadwolf. Volgens Gary McKay, de General Manager van BioWare, blijft de studio ‘onverminderd hard doorwerken’ aan de nieuwe Dragon Age.