BioWare ontslaat 50 werknemers om 'meer gefocust' te worden

News
donderdag, 24 augustus 2023 om 13:30
dragon age dreadwolff1683800695
Het gaat niet zo goed bij ontwikkelaar BioWare. De studio heeft nu 50 werknemers ontslagen, in een poging van EA om er een ‘meer wendbaar en gefocust’ bedrijf van te maken.
BioWare stond lange tijd bekend als de koning van de RPG’s. Met titels als Baldur’s Gate II, Dragon Age: Origins, Star Wars: Knights of the Old Republic, Jade Empire en Mass Effect heeft de studio een lange lijst aan topgames afgeleverd. De laatste jaren gaat het alleen veel minder goed. Zo kon Mass Effect Andromeda zich niet meten met de originele trilogie en was met name Anthem een grote flop.
De studio werkt nu ook al een lange tijd aan Dragon Age Dreadwolf en de ontwikkeling loopt nog niet bepaald soepel. Zo zijn er meerdere topmensen vertrokken, waaronder de Senior Creative Director. En nu worden ook nog eens vijftig werknemers op straat gezet, zo wordt aangekondigd in een blogpost door General Manager Gary McKay. Dat is nodig volgens McKay om een verandering in de studio door te voeren.

“Om aan de behoeften van onze aankomende projecten te voldoen, onszelf aan de hoogste kwaliteitsnormen te blijven houden en ervoor te zorgen dat BioWare kan blijven floreren in een snel veranderende industrie, moeten we overschakelen naar een meer wendbare en meer gerichte studio. Hierdoor kunnen onze ontwikkelaars snel itereren, meer creativiteit ontlokken en een duidelijke visie vormen van wat we aan het bouwen zijn voordat de ontwikkeling begint.”

Wat voor invloed heeft het op Dragon Age?

McKay stelt dat de toewijding aan Dragon Age Dreadwolf ‘nooit heeft afgenomen’ en dat ze ook hard blijven doorontwikkelen om het waardig te maken voor de naam Dragon Age. De topman stelt opvallend genoeg alleen niet dat de ontslagen geen effect zullen hebben op de ontwikkeling, waardoor de kans groot is dat het opnieuw zorgt voor extra uitstel.
Volgens de General Manager is de beslissing om vijftig werknemers te ontslaan specifiek nu gemaakt, omdat er ‘een significant aantal’ open vacatures staan bij andere studio’s van EA. Werknemers van

Populair Nieuws