Drie redenen om Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge - Dimension Shellshock te spelen

Article
vrijdag, 25 augustus 2023 om 16:00
teenage mutant ninja turtles shredders revenge dimension shellshockf1692954629
Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge krijgt een DLC pack die Dimension Shellshock heet. Wij waren erg tevreden met de basegame, dus hier hebben we wel zin in. Twijfel jij of je deze op de kop wil tikken? Op gamescom mochten we ermee aan de slag en we ontdekten drie redenen om Dimension Shellshock aan te schaffen.

1. Nieuwe personages

Dimension Shellshock voegt twee nieuwe personages toe. Dit zijn Miyamoto Usagi en Karai. Deze personages zijn direct speelbaar met de DLC, dus je hoeft niets te doen om ze vrij te spelen.
Miyamoto Usagi is het hoofdpersonage van zijn eigen stripserie, maar hij heeft meerdere crossovers met de Ninja Turtles. Hij is een anthropomorfisch konijn met een blauwe kimono en een grote, rieten hoed. Usagi is een Samurai zonder meester, ook wel bekend als een Ronin. Dit betekent dat hij natuurlijk een katana gebruikt als wapen. Hij is koel en serieus, wat in sterk contrast staat met de melige en energieke Turtles. In het slagveld is Usagi snel en maakt hij goed gebruik van zijn konijnenbenen om te springen.
Deze snelheid zul je direct opmerken. Usagi maakt met vlugge stroken van zijn katana korte metten van de Ninja's van de Foot Clan. Ook zijn behendigheid in de lucht komt goed naar voren. Usagi is namelijk het enige personage die een ware double jump heeft, waarbij je met de tweede sprong van richting kan veranderen. De rest kan alleen nog een keer omhoog. Hier kan je goed gebruik van maken, want de hectische gevechten zorgen er wel eens voor dat je snel je aanpak moet veranderen.
teenage mutant ninja turtles shredders revenge dimension shellshock usagi op een bankjef1692951724
Karai is een lid van de Foot Clan en daarom meestal een vijand van de Turtles. Maar ze is er eentje met eer, waardoor ze zich met enige regelmaat afzet van de eerloze Shredder. Daarom helpt ze de helden zo nu en dan. En dat is dus ook het geval in Dimension Shellshock.
Karai heeft bliksemkrachten die ervoor zorgen dat ze met elke rake klap sneller wordt. Dit reset alleen wel als je zelf geraakt wordt, dus wees voorzichtig. Hierdoor wil je lekker agressief spelen zonder je kop te verliezen en je verdediging te laten schieten. Gelukkig kan ze teleporteren met de ontwijkknop, wat haar volledig veilig stelt van vijandige aanvallen. Ontwikkelaar Yannick Belzil vertelde ons dat Karai samen met April zijn favoriete personage is om te spelen, omdat ze lekker snel is en van de speler vragen gevechten op een specifieke manier aan te pakken.
teenage mutant ninja turtles shredders revenge dimension shellshock karaif1692951822

2. Een nieuwe survivalmodus

Je kan Usagi en Karai (of de andere personages) ook meteen uittesten in de nieuwe survivalmodus in Dimension Shellshock. Hierin probeer je haast als een roguelite zo ver mogelijk te komen met een enkel leven. Dit komt in de vorm van een serie gevechten die steeds plaatsvinden op een enkel scherm. Uiteraard wordt elk gevecht moeilijker, maar je mag na afloop ook steeds een bonus kiezen. Zo kan je HP terug krijgen of misschien mag iemand tijdelijk als het hoofd van de Foot Clan spelen! Als je je weg naar het einde weet te banen mag je het opnemen tegen de schurk Shredder. Survival komt ook met een aantal vijanden die uniek zijn in deze modus. Hierdoor zijn er nieuwe uitdagingen die je niet had in de verhaalmodus.
Delf je onderweg het onderspit, niet gevreesd. Er zijn nog steeds beloningen. Je verzamelt namelijk juwelen, die je kan gebruiken om personages in deze modus permanent sterker te maken of om andere bonussen vrij te spelen. Denk aan hardere klappen, meer HP of zelfs de optie om hele segmenten van de modus over te kunnen slaan. Ben je bang dat de verhaalmodus hierdoor te gemakkelijk wordt? Geen zorgen, ze zijn alleen in survival van toepassing.
Deze bonussen speel je per personage vrij, dus je wordt aangemoedigd om met iedereen aan de slag te gaan. Natuurlijk kan je ook je vrienden de bonussen vrij laten spelen in multiplayer, dat scheelt jou weer tijd en moeite.
dimension shellshock survivalf1692953555

3. Nieuwe kostuums

Dimension Shellshock voegt ook de optie toe om het uiterlijk van de personages aan te passen. Je kan je look dus lekker opleuken. Belzil vertelde ons dat de fans hier veel naar vragen, dus het is een welkome toevoeging.
Deze kostuums zijn allemaal verwijzingen naar de comics, tv-series en zelfs andere games. Je kan bijvoorbeeld je personage groen maken als een verwijzing naar de oude game op de Game Boy. Deze kostuums kies je tegelijk met je personage door met je pookje naar links of rechts te gaan. Bekijk ze allemaal, want er zitten best leuke tussen. Zeker als je een fan bent van Teenage Mutant Ninja Turtles buiten Shredder's Revenge om.
dimension shellshock zwart witf1692954053

Wanneer komt Dimension Shellshock uit?

Dit waren drie redenen om de Dimension Shellshock DLC te spelen voor Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge. Kan je niet wachten om met de nieuwe personages en modi aan de slag te gaan? Je kan de DLC vanaf 31 augustus spelen op PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series, Switch en PC.