Crystal Dynamics werkt mee aan Perfect Dark reboot

News
zondag, 26 september 2021 om 8:00
perfect darkf1632471060
Crystal Dynamics gaat samen met The Initiative werken aan de Perfect Dark reboot. Het team van The Initiative maakte dit nieuws bekend in een tweet. Crystal Dynamics is bekend van de Tomb Raider games. De Perfect Dark reboot zit nog wel in de beginfase van ontwikkeling.
Het nieuws dat de twee studio's zullen gaan samenwerken komt best wel als een verrassing. Er wordt namelijk al een tijdje aan de Perfect Dark reboot gewerkt, maar dit deed The Initiative tot nu toe zonder andere studio's.
Beide studio's zijn alleen geen vreemde van elkaar. Darrell Gallagher, oud-werknemer van Crystal Dynamics, heeft namelijk The Initiative opgericht en staat aan het roer van dit developer team. Gallagher is niet de enige oud-werknemer van Crystal Dynamics die naar The Initiative is gegaan. Daniel Neuburger werkte aan de Tomb Raider reboot en werkt ook bij de nieuwe studio. In de tweet is te lezen dat The Initiative blij met de samenwerking die de studio met Crystal Dynamics aangaat.

Wat is Perfect Dark?

Perfect Dark is een science-fiction first person shooter. De eerste game kwam uit in 2000 voor de originele Xbox. Er komt nu een reboot aan van deze game. Hiervoor gaan de twee studio's dus samenwerken.
De eerste beelden van Perfect Dark zijn naar buiten gekomen in december van 2020. Dit gebeurde tijden The Game Awards. In een andere tweet van The Initiative zegt de studio dat de game nog in de beginfase zit. Er is ook nog geen releasedatum bekendgemaakt van de Perfect Dark reboot, dus we zullen nog wel even geduld moeten hebben voordat de game uitkomt.