Crystal Dynamics werkt aan nieuwe Tomb Raider game met Unreal Engine 5

News
woensdag, 06 april 2022 om 10:00
tomb raiderf1671180677
Het heeft even geduurd, maar het is eindelijk zover: er komt een nieuwe Tomb Raider game aan. De game wordt gemaakt met Unreal Engine 5.
De nieuwe game wordt wederom gemaakt door Crystal Dynamics, die sinds 2003 verantwoordelijk is voor de games. Dallas Dickinson, de franchise general manager van de Tomb Raider-reeks, belooft een ‘hoogwaardige filmische actie-avontuurervaring’. De ontwikkelaar toonde nog geen gameplay en deelde ook geen titel of releasedatum.
De laatste Tomb Raider-game, Shadow of the Tomb Raider, kwam uit in 2018. De game was het laatste deel in de Survivor-trilogie, die begon met de reboot Tomb Raider. In deze game verkende de speler het oorspronkelijke verhaal van Lara Croft. Tijdens het 25-jarig jubileum van de Tomb Raider-franchise vorig jaar, sprak Crystal Dynamics-gamedirecteur Will Kerslake over het verenigen van de verhaallijnen tussen de reboot-trilogie en de originele games, waar Lara Croft een meer ervaren ontdekkingsreiziger is.

Tomb Raider-verfilmingen

Behalve een nieuwe game is er ook een Tomb Raider anime in de maak bij Netflix. Deze anime speelt zich af na de gebeurtenissen van de reboot-trilogie. Hayley Atwell, onder andere bekend als Peggy Carter in de MCU, gaat Croft inspreken.
Ook zou er een vervolg op de live-action film uit 2018 in de maak zijn. Deze film heeft volgens hoofdrolspeler Alicia Vikander nog niet officieel groen licht gekregen, maar ze bevestigde vorig jaar aan Collider dat het team er wel degelijk mee bezig is. Schrijver en regisseur Misha Green (Lovecraft Country) tweette eerder dat jaar al dat een eerste versie van het script klaarligt.