Dit is wanneer iOS 16 voor iPhone wordt onthuld

News
donderdag, 07 april 2022 om 8:00
iphone 13 pro familyf1632137276
Apple heeft de Worldwide Developers Conference (WWDC) 2022 aangekondigd. Tijdens deze persconferentie wordt onder andere iOS 16 aangekondigd. Het evenement vindt wederom online plaats.
De WWDC vindt zoals ieder jaar weer plaats in juni. Tijdens deze meerdaagse conferentie deelt Apple de nieuwste innovaties voor iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De WWDC vindt dit jaar plaats vanaf 6 juni tot en met 10 juni. iOS 16 wordt gelijk de eerste dag van de conferentie onthuld.
Op maandag 6 juni, om 19:00 Nederlandse tijd, doet Apple onder andere iOS 16, iPadOS 16, macOS 13 en watchOS 9 uit de doeken. Naar verwachting komt Apple ook met nieuwe software-functies voor de HomePod en AirPods. De conferentie is voor iedereen live te volgen.
Er gaan ook al een tijd geruchten dat Apple tijdens de WWDC een nieuwe Mac Pro met Apple Silicon gaat onthullen en dat er een bijbehorend extern mini-LED display komt. Het is ook mogelijk dat Apple tijdens deze week een preview geeft van zijn AR/VR-headset.

Apple’s AR/VR-headset

Onlangs meldde het Taiwanese Digitimes dat deze headset bijna klaar is om geproduceerd te worden. Volgens de nieuwssite zou Apple in augustus of september willen beginnen met de massaproductie. Mocht dit inderdaad het geval zijn, zou het logisch zijn dat we komende zomer meer over de headset te weten komen.
Zo is het namelijk niet helemaal duidelijk of iedereen straks de headset kan gebruiken. The Information beweerde vorig jaar dat je een iPhone nodig hebt om alle functies te gebruiken. Bloomberg meldde zelfs dat de bril alleen voor app-ontwikkelaars bedoeld is.