Red Bull hoeft zich geen zorgen te maken: "Ik blijf waar ik ben!"

News
woensdag, 21 december 2022 om 10:30
max verstappen christian horner helmut marko f1 2022f1662543763
De Formule 1-wereld is vorige week opgeschrokken door een hele reeks aan wisselingen. Deze keer niet onder de coureurs, maar onder teambazen! Red Bull Racing hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken.
Waar het pensioen van Sebastian Vettel heeft gezorgd voor een hele stoelendans in de Formule 1 - net zoals dat ook gebeurde toen de Duitser Ferrari moest vertalen - heeft het ontslag van Mattia Binotto voor hetzelfde effect gezorgd. In extreem korte tijd zijn allerlei teambazen verhuisd of gepromoveerd.
Fred Vasseur ging van Alfa Romeo naar Ferrari om daar de plek van Binotto over te nemen. Andreas Seidl kreeg daardoor de mogelijkheid om CEO van het Zwitserse team te worden, waardoor McLaren Andrea Stella is gepromoveerd tot teambaas bij het team. En Williams heeft ondertussen weer afscheid genomen van Jost Capito.
Door alle verschuivingen zijn Alfa Romeo en Williams nog wel op zoek naar een iemand om de rol van teambaas te vervullen. Daarvoor hoeven ze in ieder geval niet aan te kloppen bij Red Bull Racing. Dat legt Christian Horner uit aan het Oostenrijkse ServusTV.

“Het is momenteel hectischer dan bij de coureurs, we hebben veel veranderingen gezien. Maar ik ben er vrij zeker van dat ik blijf waar ik ben.”

Langstzittende F1-teambaas

Ondanks dat Christian Horner met zijn 49 jaar relatief jong is in vergelijking met zijn collega’s, is hij juist één van de teambazen met de meeste ervaring. Nadat hij op 25-jarige leeftijd stopte met racen, is hij een manager geworden.
Dat deed hij met succes, want in 2004 werd hij benaderd door Helmut Marko om de teambaas van Red Bull Racing te worden. Daarmee is hij met afstand de langstzittende teambaas in het huidige Formule 1, gevolgd door Toto Wolff van Mercedes.

Populair Nieuws