Binotto officieel weg als teambaas van Ferrari

News
dinsdag, 29 november 2022 om 10:00
mattia binotto drive to survivef1668587167
In aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi werd het nog stellig ontkend door het team, maar de beslissing is nu officieel: Mattia Binotto vertrekt definitief als teambaas bij Ferrari.
2022 begon perfect voor het team van Ferrari, helemaal na een tweetal dramatische jaren, waarbij de Italiaanse equipe moest strijden in het middenveld. Maar ook afgelopen seizoen is uiteindelijk een grote blamage voor het zo grote Ferrari geworden. Max Verstappen en Red Bull Racing maakten de dienst uit na de zomerstop en Ferrari was geen onderdeel meer van het sprookje.
Na zo’n grote teleurstelling rollen er normaliter koppen bij het legendarische F1-team en dat is nu ook het geval. Ferrari heeft namelijk aangekondigd dat Mattia Binotto officieel vertrekt als teambaas. Het is nog niet bekend wie de opvolger zal worden van Binotto, die al sinds 1995 werkzaam was bij Ferrari.

Veel geruchten over ontslag Binotto

Er gingen eerder al geruchten dat Binotto ontslagen zou worden door de top van Ferrari, maar in Abu Dhabi werd dat gerucht nog keihard ontkend door het team.
Ook over de opvolger van Binotto gaan veel geruchten. Eerst werd gemeld dat Fred Vasseur het stokje zou overnemen, maar nu staan ook namen als Ross Brawn en Andreas Seidl op de shortlist. De nieuwe teambaas zal waarschijnlijk niet zo snel worden aangekondigd door Ferrari. In een verklaring laat het team namelijk weten dat de opvolger pas in 'het nieuwe jaar' zal worden onthuld.

Populair Nieuws