‘Google Pixel 8 krijgt grote verbetering’

News
woensdag, 21 december 2022 om 11:00
google pixel 7 pixel 7 prof1664451224
De Google Pixel 7 ligt eigenlijk nog maar net in de winkel, maar er zijn al geruchten over de opvolger van deze telefoon. Onlangs lekten al potentiële interne namen. Nu meent een ontwikkelaar ook iets te hebben gevonden over de camera van de Google Pixel 8.
Ontwikkelaar Kuba Wojciechowski heeft wat gegraven in de code van Google’s camera-app. Daarbij is code naar boven gekomen die verwijst naar zogenaamde staggered HDR. Deze techniek om HDR foto’s te maken wordt momenteel alleen niet gebruikt door Pixel telefoons.
Dat hoeft niet te betekenen dat de Google Pixel 8 staggered HDR zal ondersteunen. De code kan ook een overblijfsel zijn van iets waar Google aan gewerkt heeft en nu laat vallen. Ook kan het zijn dat er wel aan gewerkt wordt, maar dat de feature tegen de tijd dat de Pixel 8 op de markt komt nog niet klaar is en misschien pas met de Pixel 9 wordt geïntroduceerd.
Als er wel staggered HDR wordt geïntroduceerd met de Pixel 8, dan betekent dat dat er ook een nieuwe camerasensor komt. De huidige sensor, de Samsung Isocell GN1, is niet geschikt voor deze techniek van HDR. Maar er is een vergelijkbare sensor, de Samsung Isocell GN2, die wel geschikt is voor staggered HDR.

Wat is staggered HDR?

Met staggered HDR worden er vrijwel gelijktijdig beelden geschoten met een korte exposure en een lange exposure, die vervolgens worden gecombineerd voor één beeld met een hoge dynamic range. Het heeft een groot voordeel ten opzichte van de techniek de Goolge nu gebruikt. Daarbij is het namelijk moeilijk om bewegende dingen scherp op de foto te krijgen.