McLaren teambaas wordt CEO bij ander F1-team

News
dinsdag, 13 december 2022 om 16:30
christian horner andreas seidl f1 2022f1670945037
De stoelendans in de Formule 1 is nog niet klaar. McLaren heeft namelijk bekendgemaakt dat Andreas Seidl het team verlaat als teambaas en aan de slag gaat als CEO bij een ander F1-team.
Net zoals het ontslag van Sebastian Vettel bij Ferrari zorgde voor een enorme stoelendans onder de coureurs, is dat nu het geval bij de teambazen door het vertrek van Mattia Binotto. Eerder vandaag is namelijk officieel bekendgemaakt dat Fred Vasseur de werkzaamheden van Binotto overneemt bij Ferrari, zoals al door de Italiaanse media werd gezegd voor de Grand Prix van Abu Dhabi.
Nu is ook onthuld dat Andreas Seidl weer het stokje overneemt van Vasseur bij Alfa Romeo. Het F1-team heeft via de website aangekondigd dat Seidl de nieuwe CEO wordt van de Sauber Group. De aanpassing is duidelijk een beslissing van Audi, dat het team overneemt vanaf 2026 en Seidl kent uit zijn tijd bij Porsche.
In een verklaring laat het team weten dat de Duitser samen met het team ‘op zoek gaat naar een nieuwe teambaas’. Het is alleen ook mogelijk dat Seidl zelf die rol op zich neemt, aangezien Vasseur ook teambaas was en CEO van de Sauber Group.

Wie wordt nu teambaas bij McLaren?

Het team van McLaren hoeft nu niet ineens plotseling op zoek te gaan naar een nieuwe topman om het team te leiden. De Britse equipe was namelijk al voorbereid op het vertrek van Seidl. In een statement laat McLaren weten dat Andrea Stella de nieuwe teambaas wordt bij het team.
Stella was voorheen de Executive Director Racing bij McLaren en is al onderdeel van het bedrijf sinds 2015. Daarvoor heeft de Spanjaard ook vijftien jaar gewerkt voor Ferrari, waar hij onder andere de Performance Engineer voor Michael Schumacher was.