Sebastian Vettel stopt ermee als F1-coureur na 2022!

News
donderdag, 28 juli 2022 om 12:28
sebastian vettelf1659003446
Na het huidige seizoen is de Formule 1 een legende armer. Aston Martin-coureur en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel heeft namelijk aangekondigd dat hij stopt met F1 na 2022.
Sebastian Vettel heeft besloten om na dit jaar te stoppen als F1-coureur. Dat heeft Aston Martin F1 Racing Team, waarvoor de Duitser momenteel rijdt, bekendgemaakt in een persbericht. Daarmee komt een lange carrière van maar liefst 15 jaar in de Formule 1 ten einde, waarin Vettel vier keer tot wereldkampioen werd gekroond.
Vettel is dankbaar voor alles wat hij heeft mogen meemaken in de sport en met wie hij allemaal heeft mogen samenwerken.

"Ik heb het privilege gehad om te werken met vele fantastische mensen in de Formule 1 over de laatste vijftien jaar, het zijn er teveel om te benoemen en te bedanken. De keuze om met pensioen te gaan is een moeilijke geweest en ik heb er veel over nagedacht. Ik wil er nog een tijd over nadenken wat ik hierna ga doen."

Indrukwekkende carrière van Vettel

Sebastian Vettel begon zijn avontuur in de Formule 1 met een eenmalige verschijning voor BMW Sauber in 2007, voordat hij later dat jaar onderdeel werd van het team van Toro Rosso - wat tegenwoordig AlphaTauri is.
Daar maakte hij al snel indruk, waardoor hij in 2009 de promotie kreeg naar Red Bull Racing. Als coureur voor het team wist hij het kampioenschap binnen te slepen van 2010 tot en met 2013, waardoor hij onder andere de jongste wereldkampioen ooit werd. Dat record heeft hij nu nog steeds in handen.
De missie om ook kampioen te worden met Ferrari mislukte helaas, ondanks twee bloedstollende seizoenen in 2017 en 2018. Bij het Italiaanse team werd zijn contract ineens niet meer verlengd, waardoor hij de overstap maakte naar Aston Martin F1 Racing Team aan het einde van 2020, waar hij nu zijn carrière beëindigd.