Update - Wordt deze F1 topman weer de teambaas van Ferrari?

News
dinsdag, 29 november 2022 om 14:30
ferrari gp hongarije 2022f1668068523
Het gonst geruchten dat Mattia Binotto vertrekt als teambaas bij Ferrari. Naar verluidt zou de Italiaan mogelijk worden opgevolgd door een F1 topman, die al eerder al werkzaam was bij de Scuderia.

Update - Ross Brawn weg bij Liberty Media

Het is voor Ross Brawn nu mogelijk om naar Ferrari te gaan. De managing en technical director van de Formule 1 heeft namelijk in zijn eigen column aangekondigd dat hij aan het einde van dit jaar zijn taken neerlegt. De topman zal waarschijnlijk alleen niet overstappen naar het team uit Maranello. Brawn heeft namelijk aangekondigd dat hij helemaal met pensioen zal gaan en geen andere baan neemt in de motorsport.

Origineel bericht

Al sinds de Grand Prix van Abu Dhabi is het vertrek van Mattia Binotto aanstaande volgens Italiaanse media. De geruchten worden tot nu toe alleen tot nu toe ontkend door Ferrari. Vrijdag zou er een officiële aankondiging komen, maar ook die is uitgebleven.
Ondertussen zijn er ook geruchten over die Binotto moet opvolgen als teambaas. Eerst ging het bericht rond dat Fred Vasseur de rol op zich zou nemen, maar nu is dat naar verluidt geen mogelijkheid. Sindsdien zijn ook de namen van Franz Tost en Andreas Seidl voorbij gekomen.
Nu staat er alleen een wel heel opvallende naam op de lijst. Volgens de Italiaanse krant La Stampa staat namelijk Ross Brawn op de shortlist op de volgende teambaas van Ferrari te worden. Brawn was de technisch directeur bij Ferrari tijdens de succesvolle jaren toen Michael Schumacher voor het team reed.

Een succesvolle F1-teambaas

Na zijn vertrek bij Ferrari heeft Brawn voor een symbolisch bedrag het team van Honda overgenomen, om vervolgens direct de titel te winnen met Brawn GP in 2009. Dat team werd vervolgens overgenomen door Mercedes om vervolgens het extreem succesvolle team te worden dat we vandaag de dag kennen.
Momenteel is Brawn werkzaam als de technisch directeur voor de Formule 1 zelf, waarbij hij onder andere verantwoordelijk is voor de reglementen van de sport. Als Ferrari dus Brawn wil aanstellen als teambaas, dat zal dat op veel weerstand komen te staan van de teams. De topman weet immers precies waar de verschillende teams aan werken en dat is geen kennis die bijvoorbeeld Mercedes en Red Bull Racing met Ferrari willen delen.
Dit bericht is bijgewerkt op 29 november 2022.

Populair Nieuws