'Red Bull F1-team wordt helemaal niet verkocht'

News
woensdag, 01 maart 2023 om 13:30
alphatauri pre season test 2023f1677493683
Vorige week kwam het gerenommeerde Auto, Motor und Sport met het bericht Red Bull van plan is om AlphaTauri te verkopen of naar Engeland te verhuizen. Volgens teambaas Franz Tost klopt daar niks van en wordt het F1-team helemaal niet verkocht.
Red Bull is als sponsor betrokken bij enorm veel sporten, maar één van de grootste takken is zonder twijfel de Formule 1. Het bedrijf heeft niet alleen Red Bull Racing, maar ook AlphaTauri - voorheen bekend als Toro Rosso. Oprichter Dietrich Mateschitz was een enorme fan van F1, maar hij is vorig jaar overleden.
Dat was niet alleen een grote klap voor het team, er kwamen ook vragen over de toekomst van Red Bull in de sport. Al snel was er alleen al zekerheid voor Red Bull Racing, aangezien het team de regerend wereldkampioen is en voor enorm veel reclame voor het merk zorgt. Dat laatste kan alleen niet gezegd worden van AlphaTauri. Dat team heeft dezelfde naam als het kledingmerk van het bedrijf, maar het is nog niet echt een groot succes te noemen.
Volgens Auto, Motor und Sport heeft het nieuwe management van Red Bull daarom besloten dat het team verhuisd moet worden van Italië naar Engeland of de hele boel wordt verkocht. Franz Tost, de teambaas van het team, heeft met de nieuwe baas van Red Bull gesproken en zegt dat er niks klopt van de geruchten in een persbericht.

“Ik heb goede gesprekken gehad. Hij heeft mij bevestigd dat de aandeelhouders AlphaTauri niet zullen verkopen en dat Red Bull het team zal blijven ondersteunen in de toekomst. Al deze geruchten waren niet gegrond en het team moet gefocust blijven op de start van het seizoen.”

Waardevolle feedback voor AlphaTauri

Met Nyck de Vries heeft AlphaTauri een nieuwe coureur dit jaar. De Nederlander had een flinke lijst aan feedback voor de ingenieurs tijdens de pre-season test. Daar waren de ingenieurs niet zo blij mee, maar Tost is juist blij met alle feedback. De teambaas wil het dit jaar namelijk beter doen dan in 2022, toen AlphaTauri eindigde als negende in het constructeursklassement.