Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz overleden

News
maandag, 24 oktober 2022 om 9:30
dieter mateschitz 1f1666596403
Afgelopen weekend was een zwarte periode voor Red Bull. Oprichter Dietrich Mateschitz, die ook 49 procent van de aandelen van het bedrijf in handen had, is namelijk overleden op 78-jarige leeftijd.
In de nacht van zaterdag op zondag kwam het nieuws naar buiten dat de geruchten over de slechte toestand van Dietrich Mateschitz waar bleken te zijn. Mateschitz leed al enige tijd aan kanker, maar liet niet veel naar buiten over zijn privéleven. Zaterdag is hij overleden op 78-jarige leeftijd. Dat meldt Red Bull op de eigen website.
Mateschitz maakte naam voor zichzelf met de oprichting van Red Bull in 1984. Dat jaar was hij op reis naar Thailand, waar hij het drankje Krating Daeng ontdekte. Mateschitz sloot een deal met de Thaise investeerder Chaleo Yoovidhya om de energiedrank aan te passen voor de Westerse markt en het buiten Thailand te verkopen. De rest is geschiedenis.

Passie voor de Formule 1

Door het succes van Red Bull kon de Oostenrijker investeren in projecten waar hij om gaf. Mateschitz was een groot racefan en besloot in 2005 om het Britse F1-team Jaguar over te nemen, dat in financiële problemen zat. Er werd initieel sceptisch gedaan over de overname, maar al snel bleek dat Red Bull Racing een serieus team was. Helemaal toen er vier titels op rij werden gewonnen tussen 2010 en 2013 met Sebastian Vettel.
Het overlijden van Mateschitz heeft dan ook een sluier getrokken over het raceweekend in de Verenigde Staten, wat een uitbundig feest had moeten zijn voor Red Bull Racing. Het team won namelijk eindelijk weer de constructeurstitel, voor de eerste keer sinds 2013. Max Verstappen pakte de overwinning, maar moest daarvoor hard strijden met Charles Leclerc en Lewis Hamilton.

Populair Nieuws