Gaat Red Bull F1-team verkopen?

News
maandag, 27 februari 2023 om 9:00
alphatauri pre season test 2023f1677493683
Hoewel Red Bull met Verstappen en Perez de laatste jaren uiterst succesvol is in de Formule 1 zijn de nieuwe eigenaren toch niet helemaal tevreden. Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport zou zelfs overwogen worden hard in te grijpen en een verkoop of verhuizing overwogen worden.
Ondanks het zeer succesvolle testweekeinde in Bahrein, waar Verstappen aangaf heel tevreden te zijn over hoe de Red Bull bolide aanvoelt, werd de aandacht dit weekeinde de aandacht flink afgeleid door een heel ander verhaal.
Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport zouden de eigenaren van Red Bull niet tevreden zijn over het tweede team van Red Bull: Alpha Tauri. Dit tweede team is deels gehuisvest in Italië, waar de aerodynamische afdeling staat. Dat zou te duur zijn, waardoor de investeringen in dat team niet opwegen tegen de opbrengsten.

Alpha Tauri, dat voorheen Minardi heette, voordat het door Red Bull gekocht werd en eerst Torro Rosso genoemd werd, om uiteindelijk vernoemd te worden naar het kledingmerk van Red Bull, is verlieslatend. De eigenaren van Red Bull blijken daarom diverse opties te overwegen.
Eén daarvan is het concentreren van alle activiteiten op één locatie, in Engeland.
Daar staat al een fabriek van AlphaTauri en Red Bull en is ook het hoofdkantoor van het succesvolle eerste team gehuisvest. Ook veel andere teams zijn in Engeland gevestigd, waardoor het eenvoudiger zou worden om personeel aan te trekken.
yuki tsunoda pierre gasly alphatauri f1 2022f1663838975

Gaat Red Bull daadwerkelijk Alpha Tauri verkopen?

Een andere optie zou dus zijn om Alpha Tauri helemaal te verkopen. De geruchten daarover zwellen steeds verder aan en er zouden zelfs al kandidaten zijn die zich gemeld hebben. Volgens opnieuw Auto, Motor und Sport zouden drie teams zich gemeld hebben bij Red Bull, te weten Andretti, Hitech GP en Mumbai Racing, inderdaad dezelfde drie partijen die zich ook al gemeld hebben om als elfde team toegelaten te worden tot de Formule 1.
Tijdens de winterstop was vooral Andretti veelvuldig in het nieuws in een poging om als elfde team toegelaten te worden. Dat stuit vooralsnog tegen een hoop weerstand bij de huidige tien teams, aangezien elk extra team minder inkomsten voor de bestaande teams betekent. Overname van een bestaand team is aanzienlijk goedkoper en stuit ook tegen minder bezwaren. Voor Andretti en de anderen zou het daarom een veel eenvoudiger route zijn om toch toe te kunnen treden tot het elite-gezelschap van Formule 1 teams.
Overigens zou Red Bull vooralsnog alle geruchten rond een verkoop naar het rijk der fabelen verbannen. Volgens The Mirror zijn er op dit moment geen plannen voor een verkoop.
Alpha Tauri eindigde in 2022 als negende in het constructeurskampioenschap, waarop Helmut Marko destijds al aangaf dat dit beneden de status van het team was en dat er het nodige zou moeten veranderen. Het team met Nyck de Vries en Yuki Tsunoda eindigde de testdagen in Bahrein op een verdienstelijke 14e en 6e rondetijd en wisten beide meer dan 200 testrondes af te leggen.

Populair Nieuws