Viaplay kaapt F1-radiorechten, Olav Mol 'monddood' gemaakt

News
woensdag, 01 maart 2023 om 14:00
olav mol f1 2020f1650961150
Olav Mol is niet meer op TV te horen als F1-commentator, maar afgelopen seizoen liet hij wel zijn stem horen via de radio. Dat is nu niet meer mogelijk, want Viaplay heeft plotseling de radiorechten overgenomen.
Sinds vorig jaar heeft Viaplay de uitzendrechten in handen voor de Formule 1 in Nederland. Veel liefhebbers waren daar niet blij mee, omdat ze via Ziggo gratis naar de sport konden kijken. Viaplay besloot daarnaast ook veel bekende gezichten niet in te huren, waaronder de ervaren commentator Olav Mol.
Hij zorgde alleen nog wel voor commentaar tijdens Grands Prix door middel van Grand Prix Radio. Het plan was om dat dit jaar opnieuw te doen en Mol heeft onderhandeld met Formula One Management over de rechten, zo meldt NU.nl. Het FOM wist toen wel al te melden dat er andere kapers op de kust waren. Op 1 februari kreeg Mol te horen dat de rechten niet werden verlengd en zijn overgenomen door Viaplay.
De ervaren commentator vindt het bizar dat Viaplay achter de radiorechten aan is gegaan. Hij denkt niet dat het Nederlandse management van de streamingdienst dat heeft geregeld, maar moederbedrijf Nordic Entertainment Group. Volgens Mol is het puur gedaan om hem ‘monddood’ te maken. “Waarom zouden ze het anders hebben gedaan?”

Olav Mol nog wel te horen

Toen de commentator hoorde dat zijn rechten niet zouden worden verlengd dit jaar, heeft hij meteen ingegrepen. Hij heeft namelijk bij de FOM de radiorechten voor in België aangevraagd en gekregen. Mol gaan er bovendien van uit dat zijn commentaar ook dit jaar in Nederland te volgen is. Niet op de website van Grand Prix Radio, vanwege een geoblock, maar wel via de app. Op dat laatste mag volgens Europese regelgeving namelijk geen blokkade worden gezet.