Vertrek Nintendo sleutelfiguur verandert niets

News
woensdag, 01 maart 2023 om 13:00
Als bedenker van meerdere grote Nintendo-franchises is het niet overdreven om Shigeru Miyamoto te omschrijven als sleutelfiguur binnen het bedrijf. Je kunt je dan ook afvragen wat zijn vertrek zou betekenen voor Nintendo. Maar Miyamoto zelf denkt niet dat er veel verandert.
Veel bekende en geliefde Nintendo-personages danken hun bestaan aan Shigeru Miyamoto. De legendarische ontwikkelaar is verantwoordelijk voor onder andere Mario en Zelda en is ook vaak nauw betrokken geweest bij games die hij niet zelf bedacht. Maar Miyamoto is nu 70 en zal ongetwijfeld ooit weggaan bij Nintendo.
In een interview met NPR kreeg Miyamoto de vraag wat er met Nintendo zou gebeuren wanneer hij uiteindelijk vertrekt. Het blijkt dat Miyamoto zijn eigen rol in het succes van Nintendo niet overschat. Volgens hem verandert er na zijn vertrek waarschijnlijk niets, omdat iedereen die een belangrijke rol in het bedrijf vervult begrijpt wat het inhoudt om Nintendo te zijn.
Er zijn daarover volgens Miyamoto geen uiteenlopende meningen of uitgebreide discussies. Zelfs als er een nieuw idee is, wordt het altijd bekeken met de vraag of de “essentie” van Nintendo in dat idee zit. Dat ziet Miyamoto niet veranderen na zijn vertrek.

Gaat Miyamoto weg bij Nintendo?

Het ziet er trouwens niet naar uit dat Miyamoto al plannen heeft om te stoppen bij Nintendo. Met zijn 70 jaar mag hij in principe met pensioen, maar hij heeft al eerder aangegeven dat nog niet te willen. Momenteel is hij naast het maken van games ook bezig met de aankomende Mario-film en de Super Nintendo World-pretparken.

Populair Nieuws