PSVR 2 voor het eerst in het echt getoond

News
donderdag, 30 juni 2022 om 12:30
8fd9c404e81dd1f0929b574b7689c9ae0fdaf5d4 scaled1f1671791995
Sony blijft nog steeds geheimzinnig over de releasedatum van de PSVR 2, maar er zijn nu wel de eerste beelden van de VR-bril opgedoken in het echt. De foto’s zijn afkomstig van een indie-ontwikkelaar.
De Amerikaanse studio Bit Planet Games heeft woensdagavond een foto gedeeld van de PSVR 2 op Twitter, met de vraag “Raad eens wat er naar de PSVR 2 komt?”. De studio heeft waarschijnlijk iets getoond of onthuld wat nog niet mag van Sony, want de foto is niet lang daarna verdwenen van het Twitter-kanaal en vervangen door oud beeldmateriaal. Gelukkig waren er in de tussentijd al genoeg screenshots van gemaakt.
Veel nieuws lijkt er op de foto niet te zien, maar het is wel de allereerste keer dat we het apparaat in ‘levende’ lijve zien. Voorheen heeft Sony namelijk alleen maar promotioneel beeldmateriaal getoond.
Sony is er zuinig met nieuws over de PSVR 2. De Japanse fabrikant maar met mondjesmaat nieuwe informatie bekend, zo zijn eerder dit jaar de specificaties officieel gedeeld. De informatie waar veel fans juist op wachten, de releasedatum van de PlayStation VR 2, dat houdt Sony helaas nog geheim.

Veel games voor de PSVR 2

Wat de uitgever recent nog wel heeft later vallen, is de onthulling dat we bij de release van de VR-bril meteen veel games kunnen verwachten. Je wil immers wel rondlopen in virtuele werelden wanneer de PSVR 2 eindelijk op de markt is. Volgens Sony zullen er bij lancering ‘meer dan twintig titels speelbaar zijn’.
Eén van de games die we bijna met zekerheid kunnen verwachten op launch is Horizon Call of the Mountain, de VR-game die zich afspeelt in de wereld van Horizon Forbidden West en Zero Dawn. De game werd tijdens CES 2022 uit de doeken gedaan.