Wanneer speelt Van Rijthoven weer op Wimbledon?

News
donderdag, 30 juni 2022 om 13:30
tennis 2891306f1656410103
Nederland is momenteel in de ban van Tim van Rijthoven. De 25-jarige tennisser wist op verrassende wijze in Rosmalen een eindzege te boeken, waarna hij zich gelijk op mocht maken voor een nieuw avontuur. Via een Wildcard staat van Rijthoven nu op Wimbledon en heeft hij de eerste twee rondes overleefd.

Update - Kijk Van Rijthoven Djokovic op Wimbledon hier

Van Rijthoven speelt zondag tegen Novak Djokovic op Wimbledon. !
Van Rijthoven lijkt bezig aan een nieuw succesverhaal. Afgelopen woensdag stuntte de 25-jarige tegen Reilly Opelka, de Amerikaan die op plek 18 staat in de singles wereldranglijst voor Tennis. Van Rijthoven zelf staat momenteel op plek 104 in de wereldranglijst (al staat hij virtueel al op plek 99).
Voor nu betekent het voor de 25-jarige dat hij zich mag opmaken voor de derde ronde. Op vrijdag 1 juli komt de Nederlander weer in actie. Dan moet hij het opnemen tegen de nummer 25 van de wereld, Nikoloz Basilashvili.
pexels pixabay 209977f1655206475

Van Rijthoven kan tegen Djokovic uitkomen

Van Rijthoven heeft al toegegeven dat Basilashvili anders speelt dan Opelka, maar daarvoor heeft de Nederlander al een tactiek bedacht. Zo gaat hij trainen met Carlos Alcaraz, de tennisser die gisteren andere Nederlander Tallon Griekspoor van het veld speelde. Alcaraz is enigszins vergelijkbaar met Basilashvili. Mocht van Rijthoven winnen, kan titelhouder Novak Djokovic de volgende tegenstander worden van Van Rijthoven.
Van Rijthoven is overigens niet de enige Nederlander die nog actief is op Wimbledon. Op de laatste dag van juni komen twee andere Nederlanders nog in actie, terwijl Griekspoor nog bij de Doubles meespeelt. Je kunt hier precies lezen hoe je de wedstrijden kunt kijken.