PlayStation VR2 specs en controller officieel onthuld door Sony

News
woensdag, 05 januari 2022 om 9:30
psvr2f1646145369
Sony heeft nieuwe informatie over de PSVR2 headset bekendgemaakt. Zo heeft het officieel de naam Playstation VR2 gekregen. Maar dat is niet alles, want er is namelijk ook al een Horizon game van de Nederlandse studio Guerilla voor de headset aangekondigd.
Tijdens de CES2022 presentatie van Sony op dinsdagavond, heeft het bedrijf meer laten weten over de PSVR2 headset. De VR headset van Sony krijgt namelijk gewoon de naam Playstation VR2, maar ook de controllers hebben een naam gekregen. Deze gaan namelijk de PlayStation VR2 Sense controllers heten. De Sense controllers nemen een paar functies over van de DualSense controller van de Playstation 5. Zo krijgt de controller haptic feedback en adaptive triggers.
De PSVR2 headset zelf gaat ook een indrukwekkende upgrade krijgen ten opzichte van de vorige PSVR headset. Het krijgt namelijk een 4K HDR OLED-scherm met een resolutie van 2000x2040 per oog en een framerate ondersteuning van 90/120hz, precies zoals de geruchten eerder al hadden voorspeld. De camera waarmee de bewegingen met de controllers worden opgevangen zit nu in de headset zelf. Het is dus niet meer nodig om een aparte camera ergens in de kamer neer te zetten. Ook maakt de PSVR2 gebruik van eye-tracking, hierdoor wordt de manier waarop de speler om zich heen kan kijken realistischer.

Meteen PSVR2 game van Nederlandse bodem

Naast alle informatie over de PSVR2 headset zelf, heeft Sony ook nog een game voor het apparaat aangekondigd. Zo werkt de Nederlandse studio Guerilla Games samen met Firesprite Games aan een Horizon game voor de PSVR2. De game gaat Horizon Call of the Mountain heten en zal de spelers een mogelijkheid geven om de wereld van Horizon nog dieper te verkennen.
Helaas heeft de Playstation VR2 headset nog geen releasedatum gekregen, maar Senior Vice President Hideaki Nishino laat wel weten dat deze aankondigingen nog maar het begin zijn en er binnenkort meer bekend zal worden gemaakt.