PS5 zet meteen nieuw record neer na grotere voorraad

News
donderdag, 30 maart 2023 om 10:30
ps5 controllerf1592919068
We hebben er lang op moeten wachten, maar de PlayStation 5 is eindelijk een beetje normaal te verkrijgen. Door de grotere voorraad heeft de PS5 ook meteen een nieuw record neergezet.
Het is bijna 2,5 jaar geleden dat de PlayStation 5 werd gelanceerd door Sony, maar de console voelt nog steeds als een gloednieuw apparaat aan. Dat komt grotendeels door de beschikbaarheid van de PS5. Voor veel mensen is het namelijk een lange tijd onmogelijk geweest om de PlayStation 5 te kopen, maar daar is nu eindelijk een einde aan gekomen.
Sony beloofde eerder al dat er in 2023 meer voorraad beschikbaar zou zijn voor de next-gen console en dat is snel duidelijk geworden. Het apparaat is nu bij veel winkels beschikbaar en je hoeft niet meer mee te doen aan loterijen of je aan te melden voor alerts.
Die grotere voorraad heeft in de Verenigde Staten gelijk voor een nieuw record gezorgd. Dat meldt Mat Piscatella, de directeur van analistenbureau Circana. De PlayStation 5 heeft in februari 2023 de meeste sales gehad van een PlayStation console in februari ooit. Dat record was sinds 2005 in handen van de PlayStation 2.

Nieuwe PS5 op komst?

De enorme stijging in het aantal verkopen werd ook verwacht door Sony. De Japanse uitgever heeft aangegeven dat de verkopen van de PlayStation 4 in de eerste drie maanden van dit jaar worden verpletterd - ondanks dat het wereldwijd economisch niet goed gaat.
Naar verluidt komt Sony later dit jaar ook met een ander model van de PlayStation 5. Volgens de laatste geruchten zal binnen een half jaar de PS5 Slim verschijnen. In 2024 zou het dan tijd zijn voor de PS5 Pro.