'PS5 Pro release in 2024; PS5 Slim komt dit jaar'

News
donderdag, 23 maart 2023 om 10:30
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Een PlayStation 5 Pro is in ontwikkeling bij Sony als we de geruchten van vorige week mogen geloven. Via Moore's Law is Dead weten we nu dat de console niet alleen in ontwikkeling is, maar ook wanneer de console uit moet komen. De PS5 Pro release moet namelijk plaatsvinden in 2024.
Tijdens een recente aflevering van Sacred Symbols+ achter de betaalmuur van Last Stand Media was YouTuber Moore's Law is Dead te gast. Daar ging de insider uitgebreid in op vragen rondom de PlayStation 5 Pro. Nadat de YouTuber twee jaar geleden al meldde dat Sony zat te kijken naar Pro-versie van de PlayStation 5 weet hij nu meer over wat Sony daadwerkelijk van plan is.
Sony zou namelijk inderdaad bezig zijn met de ontwikkeling van een PS5 Pro en deze console uiterlijk in het najaar van 2024 op de markt brengen, iets waar Insider Gaming ook naar verwees. Moore's Law is Dead laat alleen doorschemeren dat als de verbeterde versie van de console niet verschijnt in 2024 de Pro-variant niet meer uit zal komen.
"Sony hoeft de keuze nog niet vast te zetten", vertelt Moore's Law is Dead met betrekking op of een PS5 Pro daadwerkelijk gemaakt moet worden. "Maar ze moeten de keuze wel snel maken als ze willen dat de console volgend jaar uitkomt. Als de console eind volgend jaar niet uitkomt, is het denk ik te laat om een PlayStation 5 Pro uit te brengen."

PS5 Slim release in de komende zes maanden

Anderzijds meldt de YouTuber ook dat er een PlayStation 5 Slim in de maak is. Hier betreft het inderdaad de variant van de Sony-console zonder een diskdrive, waarmee Sony een paar tientjes zou besparen op iedere console. Doordat de console ook een stukje kleiner moet worden, verwacht de YouTuber dat de prijs van de console tussen de 350 en 400 dollar valt. Omgerekend naar de euro zou dat uitkomen op een prijs tussen de 321 en 367 euro.
De PlayStation 5 Slim zou daarnaast binnen een half jaar op de markt moeten verschijnen. Sony zelf zou de console voor het einde van het komende fiscale jaar uit willen brengen, dus uiterlijk in de lente van 2024. De informatie van Moore's Law is Dead valt dan ook goed in de periode van Sony zelf.

Populair Nieuws