Apple kondigt grootste event ooit aan

News
donderdag, 30 maart 2023 om 10:00
apple 1839363 1920f1612952324
Elk jaar houdt Apple in de zomer een groot evenement, genaamd de Worldwide Developers Conference. Dat is dit jaar niet anders en het bedrijf durft zelfs te spreken van de grootste WWDC ooit. Er worden dan ook grote onthullingen verwacht.
Apple heeft de data voor WWDC23 aangekondigd. Het evenement wordt gehouden van 5 tot en met 9 juni van dit jaar. In principe is het evenement vooral voor ontwikkelaars, maar Apple deinst er niet voor terug om ook nieuwe producten te onthullen tijdens WWDC evenementen.
Eén van de grootste verwachtingen is dat de Mixed Reality-headset, waar nu al jaren geruchten over gaan, uit de doeken gedaan wordt. Er wordt al een tijdje beweerd dat de headset in de zomer wordt onthuld en het zou logisch zijn om hem in eerste instantie op een ontwikkelaarsconferentie te tonen. Voordat de consument echt iets aan het nieuwe apparaat heeft moeten er namelijk wel eerst apps voor gemaakt worden.
De vraag is alleen hoe goed de headset, die mogelijk Reality One heet, gaat aanslaan. Bij Apple zelf zijn de meningen namelijk verdeeld over of de headset wel klaar is voor release. Veel ontwikkelaars vinden het apparaat een oplossing op zoek naar een probleem en dat de headset toch nu wordt uitgebracht zou vooral zijn omdat het een prestigeproject is voor Tim Cook.

Mixed Reality-headset niet het enige op Apple’s WWDC23

De Mixed Reality-headset is natuurlijk niet de enige verwachting voor WWDC23. Traditiegetrouw staan de nieuwe versies van iOS, macOS en de besturingssystemen voor Apple’s andere apparaten centraal. In de meeste gevallen zullen die pas in het najaar beschikbaar worden voor de consument, maar ontwikkelaars kunnen er vanaf de zomer al mee aan de slag.