PS5 verkoopcijfers nog indrukwekkender dan gedacht

News
woensdag, 28 april 2021 om 9:30
playstation 5f1603819462
Dat de PS5 een gewild product is, dan blijft wel uit de wachtlijsten die er nog steeds zijn voor de next-gen console. Sony had al rooskleurige cijfers gemeld, maar de verkoopcijfers zijn nu nog indrukwekkender dan iedereen had gedacht.
Het is geen vreemd fenomeen dat er wachtlijsten zijn voor een nieuwe console vlak na lancering, maar de tijd die het duurt voordat de PS5 en Xbox Series X voor iedereen beschikbaar zijn is wel heel lang. Hoewel de lancering voor beide consoles in november was, wachten nog steeds mensen op hun bestelling.
Enerzijds komt dat natuurlijk door de wereldwijde crisis, waardoor er grote tekorten zijn van chips. Anderzijds komt dat simpelweg door de enorme vraag. Hoewel het namelijk lijkt alsof er bijna geen PS5 consoles op de markt komen, gaan de apparaten als warme broodjes over de toonbank. Tijdens de bekendmaking van de inkomsten heeft Sony namelijk de verkoopcijfers van de PS5 onthuld, zo meldt Geoff Keighley. Van de next-gen console zijn nu al 7,8 miljoen exemplaren verkocht.

Nog meer indrukwekkende cijfers voor Sony

De verkoopcijfers van de PS5 zijn niet het enige wat indrukwekkend is voor het Japanse bedrijf. Sony kan namelijk ook rekenen op flink wat maandelijkse inkomsten, want er zijn maar liefst 47,6 miljoen PlayStation Plus abonnees. Daarbij zijn er ook nog eens 338 miljoen games voor de PlayStation 4 en PlayStation 5 verkocht. Dat allemaal samen is goed voor een gaming omzet in 2020 van 24,4 miljard dollar.

Populair Nieuws