Game of Thrones spin-off House of the Dragon release onthuld

News
woensdag, 28 april 2021 om 10:00
game of thrones danyf1638126606
De kogel is eindelijk door de kerk! De Game of Thrones spin-off House of the Dragon gaat er definitief komen. Zo maakt HBO bekend via een aantal posts op Twitter.
Via Twitter heeft HBO bekendgemaakt dat de House of the Dragon release definitief doorgaat, maar daar blijft het niet bij. De serie gaat namelijk in 2022 al in premiere. Naast het heugelijke nieuws van wanneer we de serie kunnen verwachten is ook de cast bekendgemaakt.
De cast is volledig te zien op één van de foto's waarbij duidelijk is dat de eerste tableread op gepaste afstand gedaan wordt. De cast bestaat uit:
  • Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy)
  • King Viserys Targaryen (Paddy Considine)
  • Prince Daemon Targaryen (Matt Smith)
  • The Sea Snake (Steve Toussaint)
  • Alicent Hightower (Olivia Cook)
  • Otto Hightower (Rhys Ifans)
Verder wordt de serie gemaakt door Ryan Condal en Miguel Sapochnik. Laatstgenoemde naam moet voor Game of Thrones-fans opvallend zijn. Sapochnik was namelijk ook bij de oorspronkelijke serie betrokken en regisseerde verschillende afleveringen. In seizoen 5 kreeg hij de touwtjes in handen voor The Gift en Hardhome, terwijl hij ook in seizoen 6 twee grote afleveringen in handen had (Battle of the Bastards en The Winds of Winter).

Game of Thrones spin-off House of the Dragon release op HBO Max

Opvallend aan de aankondiging is dat HBO voor nu de release stelt voor HBO Max. Een indicatie of de serie ook gewoon uitgezonden wordt op de HBO-zenders in de Verenigde Staten wordt niet gegeven. Dit is voor Nederlanders belangrijk, omdat Ziggo een deal heeft om HBO-series en films uit te zenden via een speciaal Movies en Series-pakket.
HBO Max is daarentegen een losse streamingdienst van HBO waar exclusief films en series verschijnen. Zo is Godzilla vs. Kong bijvoorbeeld te zien via HBO Max en is de nieuwe Mortal Kombat-film daar ook exclusief te zien nu. De films komen daarnaast ook in de bioscoop uit.