PS5 triggers blokkeren in Deathloop wanneer wapen vastloopt

News
vrijdag, 21 augustus 2020 om 15:00
deathloopf1591944355
De PS5 gaat er niet alleen next-gen features bij krijgen door middel van pure grafische kracht, maar ook door de nieuwe mogelijkheden van de DualSense controller. Zo zullen de triggers in Deathloop blokkeren wanneer je wapen jammed.
Een nieuwe console generatie is voor veel ontwikkelaars een puzzel en een feestje. Immers moeten studio’s weer opnieuw aan de slag om de mogelijkheden van de hardware te achterhalen, maar ondertussen zijn er ook nieuwe mogelijkheden om mee te spelen.
Arkane Studios, de ontwikkelaar van de first person shooter Deathloop lijkt het optimale te willen halen uit de PS5 DualSense controller. In een blogpost op de website van PlayStation vertelt game director Dinga Bakaba hoe de ontwikkelaar de Adaptive Triggers van de controller gebruikt.

Nieuwe controllers aanschaffen voor PS5

De nieuwe features van de DualSense controller zorgt er wel voor dat spelers nieuwe controllers moeten gaan aanschaffen. Hoewel het namelijk mogelijk is om de vertrouwde DualShock 4 controller te gebruiken voor backwards compatible games, heb je de DualSense controller nodig om de nieuwe PS5 games optimaal te ervaren. De Xbox Series X ondersteunt juist oude controllers, maar introduceert geen nieuwe features met haar controller.