PS5 triggers blokkeren in Deathloop wanneer wapen vastloopt

  De PS5 gaat er niet alleen next-gen features bij krijgen door middel van pure grafische kracht, maar ook door de nieuwe mogelijkheden van de DualSense controller. Zo zullen de triggers in Deathloop blokkeren wanneer je wapen jammed.

  Een nieuwe console generatie is voor veel ontwikkelaars een puzzel en een feestje. Immers moeten studio’s weer opnieuw aan de slag om de mogelijkheden van de hardware te achterhalen, maar ondertussen zijn er ook nieuwe mogelijkheden om mee te spelen.

  Arkane Studios, de ontwikkelaar van de first person shooter Deathloop lijkt het optimale te willen halen uit de PS5 DualSense controller. In een blogpost op de website van PlayStation vertelt game director Dinga Bakaba hoe de ontwikkelaar de Adaptive Triggers van de controller gebruikt.

  “Ik ben erg enthousiast over de Adaptive Triggers en Haptic Feedback, twee features die zullen zorgen voor een fysieke ervaring in games. Omdat Deathloop een FPS is, doen we veel dingen om de wapens verschillend aan te laten voelen. Eén ding waar ik van houd is het blokkeren van de triggers wanneer je wapen vastloopt. Spelers krijgen daarmee direct feedback voordat zelfs de animatie het aangeeft, waarmee ze meteen fysiek weten dat ze hun wapen moeten unjammen.”

  Dinga Bakaba, game director Deathloop

  Nieuwe controllers aanschaffen voor PS5

  De nieuwe features van de DualSense controller zorgt er wel voor dat spelers nieuwe controllers moeten gaan aanschaffen. Hoewel het namelijk mogelijk is om de vertrouwde DualShock 4 controller te gebruiken voor backwards compatible games, heb je de DualSense controller nodig om de nieuwe PS5 games optimaal te ervaren. De Xbox Series X ondersteunt juist oude controllers, maar introduceert geen nieuwe features met haar controller.

  Deathloop

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.